Vuodesta 1993 lähtien ralliautoilua aina usean MM-sarjan tiimin tehdaskuljettajana ajanut valkealainen Toni Gardemeister, 37, hyppää Latvialaisen RE-Autoclubin Mitsubishi Pajero Baja -kilpurin rattiin ja kilpailee huhtikuun 19-22 päivinä Venäjän Asktrakhanissa ajettavassa "Gold of Kagan" Baja-rallissa.

Muutama viikko sitten saman tiimin kilpailukalustolla Italian Baja aavikkorallissa hienosti viidenneksi ajanut Gardemeister starttaa motivoituneena yli 960 erikoiskoekilometrin mittaiseen kilpailuun.

- Vaikka aavikkorallit ovat minulle kokonaan uusi tuttavuus niin yllättävän nopeasti pääsin muutama viikko sitten Italian Baja -kilpailussa juonesta kiinni. Olin parhaimmillani kolmantena mutta teknisen vian takia putosin lopulta viidenneksi, moottoriurheilun monilahjakkuus kertoo.

- On hienoa, että latvialainen tiimi luottaa ajotaitoihini ja nyt haemme hyvää tulosta Venäjän mestaruussarjan toisesta osakilpailusta. Tosin en vielä tiedä mitä odottaa tältä huiman pitkältä kilpailulta, mutta menestystä janoavana moottoriurheilijana tavoitteeni eivät voi olla muuta kuin palkintokorokkeella, Gardemeister jatkaa.

Kaspian Meren pohjoispuolella ajettava "Golf of Kagan" kilpailun reitti on yhteispituudeltaan 1100km. Kilpailun on ennakkotutustumaton eli kilpailijat suunnistavat järjestäjän antaman tiekirjan avulla. Venäjän vaativimmaksi kilpailuksi mainostettu aavikkorallia on monesti verrattu legendaariseen Paris-Dakar kilpailuun ja suomalaiselle rallikuskille luvassa onkin todellinen seikkailu.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2020 | Toni Gardemeister