Toni Gardemeister sijoittui seitsemänneksi IRC ­rallisarjaan kuuluvassa Skotlannin rallissa. Yhdessä kartanlukijansa Tapio Suomisen kanssa omalla TGS Worlwide ­tallin Skoda Fabia S2000:lla kisannut kaksikko oli tyytyväinen päästyään maaliin sunnuntai-iltana. Eroa voittajaan Norjan Andreas Mikkelseniin kertyi +3.11,5 minuuttia.

- Pidon kanssa oli suuria ongelmia kaiken aikaa. Renkaat eivät sopineet näille mutateille. Onneksi saimme sentään vanhasta jäämistöstä muutaman renkaan, joilla paikoin oli jonkinlainen pito. Jatkoa ajatellen renkaiden kanssa on paljon tekemistä, Gardemeister summasi rallin maalissa.

Kuudennesta sijasta Gardemeister jäi niukasti 1,1 sekuntia. Belgialainen Peugeot ­kuljettaja Thierry Neuville tuli vastustamattomasti ohi päätöspäivän pätkillä.

- Neuville vetäisi yhdellä pätkällä shikaanista läpi niin, että lokarit jäivät siihen. Omakin auto on aika loppu joka puolelta. Tämä ralli oli kalustolle todella rankka, Gardemeister kertoi.

Gardemeisterille ralli oli kauden viimeinen IRC ­sarjassa. Valkealalainen keräsi 44 pistettä on kahdeksantena ennen koko sarjan päättävää Kyproksen rallia.

- Seuraavaksi tuomme kaluston Suomeen ja puramme auton palasiksi. Ensi kautta alamme suunnitella loppusyksyn aikana. Oman tallin pyörittämisestä tuli paljon oppia tulevaa varten. Aika väsynyt on omakin olo, mutta kaiken kaikkiaan kaudesta jäi positiivinen fiilis, Gardemeister totesi.

Lopputulokset Racmsa Rally of Scotland 2011:
1. Andreas Mikkelsen & Ole Floene, Skoda Fabia S2000, 1.55.17,2
2. Juho Hänninen & Mikko Markkula, Skoda Fabia S2000, +26,4sek
3. Bryan Bouffier & Xavier Panseri, Peugeot 207 S2000, +1:35,3sek
---
7. Toni Gardemeister & Tapio Suominen, Skoda Fabia S2000, +3:11,5sek

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2021 | Toni Gardemeister