Toni Gardemeisterin kausi IRC-sarjassa jatkuu Italiassa San Remo -rallilla. Perjantaina iltapäivällä alkanut ja lauantai-iltana päättyvä ralli on kauden yhdeksäs IRC-sarjan osakilpailu.

Omistamansa TGS Worldwide- tallin Skoda Fabia S2000:lla ajava Gardemeister ja kartanlukija Tapio Suominen ovat rallissa yhdeksäntenä ennen avauspäivän viimeistä erikoiskoetta. Eroa kärkipaikalla olevaan Skodan tehdastallin Andreas Mikkelseniin on tullut +1.24,5 minuuttia.

- Hyvällä fiiliksellä tulin tähän ralliin. Pidän todella paljon näistä mutkaisia ja vaikeista asfalttiteistä. Vauhti ei ole ollut kuitenkaan ihan toivotunlaista. Teiden liukkaus on yllättänyt, ja aikamoista luistelua on ollut, Gardemeister pohdiskeli ennen yöllä ajettavaa rallin pisintä erikoiskoetta.

Suomen aikaa klo 23.33 starttaavalla ek:lla on mittaa 44 kilometriä. Sitä ennen kuljettajilla on ollut useamman tunnin tauko ajamisesta, ja Gardemeister on ehtinyt lukemaan myös uutisia.

- Luin netistä, että Pohjois-Italian asukkaita on kehotettu pysymään sisätiloissa taivaalta putoavan avaruusromun takia. Mehän olemme sisällä autossa ja vielä kypärät päässä, joten ei pelota, hyväntuulinen Gardemeister naureskeli.

Gardemeister ajaa San Remo -rallissa kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Tavoitteena on saada parempi päätös kuin aiemmilla kerroilla.

- Neljä kertaa olen ajanut täällä aiemmin MM-sarjassa, mutta kertaakaan en ole päässyt maaliin asti. Nyt on tarkoitus korjata tilanne. Yritetään löytää lauantaille parempi kyyti ja nousta tuloslistalla ainakin muutama pykälä, Gardemeister suunnitteli päätöspäivän taktiikkaa.

Lauantain ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta ja 100 ek-kilometriä.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2021 | Toni Gardemeister