Toni Gardemeister sijoittui seitsemänneksi IRC ­rallisarjan osakilpailussa Unkarissa. Gardemeister jäi oman tallinsa TGS Worldwiden Skoda Fabia S2000:lla +3.05,6 minuuttia voittoon ajaneesta Tsekin Jan Kopeckysta. Päätöspäivänä Gardemeisterilla ja kartanlukija Tapio Suomisella oli moottorimurheita.

- Päivän kolmannella pätkällä kone kävi kolmella sylinterillä ja vauhti oli sen mukaista. Siirtymällä kone sammui ja luulimme, että tähän jäätiin. Irroiteltiin tien päällä johtoja ja sensoreita ja laitettiin taas takaisin paikoilleen. Yhtäkkiä kone heräsikin eloon ja pääsimme huoltoon, Gardemaister kertoi.

Huollossa Skodaan vaihdettiin tulpat, puolat ja sensoreita. Näillä toimilla moottori alkoi toimia jälleen normaalisti.

- Auto kulki paremmin kuin koskaan huollon jälkeen. Toisen lenkin aluksi kävin pari kertaa vähän ulkonakin. Kerran oltiin jo kyljellään, mutta ei osuttu pahemmin. Ollaan kyllä tultu ihan tämän auton limitissä, Gardemeister kuvaili.

- Harmittaa, että nyt oli ongelmia jarrujen ja moottorin kanssa. Seitsemäs sija on ärsyttävä tulos, sillä tämän parempaan meidän kalustolla on vaikea päästä. Ajallisesti olemme kuitenkin lähempänä kärkeä kuin aiemmissa ralleissa, Gardemeister totesi.

Teknisten ongelmien lisäksi Gardemeisteria vaivasi vatsatauti, joka vei mehut miehestä kovassa helteessä.

- En pystynyt syömään mitään koko päivänä ja piti yrittää jaksaa pelkällä vedellä. Olen aivan puhki, Gardemeister totesi voipuneena.

Norjan Andreas Mikkelssen johti rallia aina viimeistä edelliselle erikoiskokeelle saakka. Skoda ­kuljettajan kohtaloksi koitui osuminen tien varressa olleeseen puutukkiin. Kopeckylle voitto oli toinen peräkkäinen ja tsekki siirtyi samalla IRC ­sarjan kärkeen. Gardemeister on pisteissä kahdeksantena.

Seuraava ralli Gardemeisterilla on IRC ­sarjan osakilpailu, joka ajetaan tutuissa maisemissa Italian San Remossa.

Lopputulokset Canon Mecsek Rallye 2011
1. Jan Kopecký & Petr Starý, Škoda Fabia S2000, 02:00:06.7
2. Thierry Neuville & Nicolas Gilsoul, Peugeot 207 S2000, +0.8sek
3. Freddy Loix & Francois Miclotte, Škoda Fabia S2000, +1:00.0sek
---
7. Toni Gardemeister & Tapio Suominen, Škoda Fabia S2000, +3:05.6sek

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2021 | Toni Gardemeister