Toni Gardemeister on lauantain erikoiskokeiden jälkeen seitsemäntenä IRC ­rallisarjaan kuuluvassa Barum Rallyssa Tsekissä. Gardemeisterin ja kartanlukija Tapio Suomisen ero rallia johtavaan Skodan Jan Kopeckyyn on +2.25,5 minuuttia. TGS Worldwide ­tallin Skoda Fabia S2000 käskevä Gardemeister oli suhteellisen tyytyväinen päiväänsä, vaikka tekniikan kanssa olikin huolia.

- Autosta ei tuntunut löytyvän välillä kulkua lainkaan. Ennen päivähuoltoa luulin jo, että ralli on ohi, kun meno oli hyytyä pitkällä pätkällä tykkänään. Huollossa löysimme vikaa kampiakselin tunnistimesta ja sensoreista, Gardemeister selvitti.

Kun auto saatiin kuntoon iltapäiväksi paransi Gardemeister vauhtiaan vaikeilla ja pomppuisilla asvalttipätkillä. Mutta uudelleen ajetulla pitkällä pätkällä koneesta oli jälleen veto loppua. Erikoiskokeen lopussa Skodasta rikkoutui lisäksi kytkin.

- Ysipätkän startissa meni aikaa, kun sain taiteilla auton liikkeelle ilman kytkintä. Tekniikamurheet huomioiden päivä meni ihan hyvin. Hankookin renkaat on nyt saatu toimimaan hienosti, Gardemeister kertoi.

Sunnuntaina edessä on kuusi erikoiskoetta, jotka Gardemeisterin mukaan ovat nopeampia ja helpompia kuin lauantain pätkät. Valkealalaisen tavoitteena on vähintään pitää sijoitus.

- Ennakkoon arvelin meidän pystyvän 5-6 joukkoon ja se on vielä mahdollista. Toki tehdasautot menevät selvästi kovempaa, joten pientä onnea me tarvitsemme, Gardemeister totesi.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2021 | Toni Gardemeister