Rallikuski Toni Gardemeister ja hänen kartturinsa Tapio Suominen starttaavat perjantaina IRC-sarjan Tshekin Barum Rallyyn. Kyseessä on kauden seitsemäs osakilpailu.

Kisaa alkaa perjantaina myöhään illalla vajaat kymmenen kilometriä pitkällä yleisöerikoiskokeella. Kunnolla tositoimiin päästään lauantaina, kun ohjelmassa on kahdeksan pätkää. Päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta.

- Ei varmasti ole kaikista helpoin ralli, sillä en ole koskaan aikaisemmin ajanut Tshekissä, vaikka olenkin ollut Skodan tehdaskuskina. Tosin edellinen ralli Belgiassa oli myös uusi ja se meni ihan hyvin, Gardemeister sanoo.

- Kaikki aina pelottelevat, että tämä on haastava paikka kisata. Lauantai onkin todennäköisesti hankala, sillä pätkät ovat pomppuisia, likaisia ja huonossa kunnossa. Sunnuntaina sentään helpottaa. Luvassa on isompaa ja parempikuntoista tietä. Joka tapauksessa pitää olla koko ajan tarkkana. Täällä saa helposti renkaan tai tukivarren rikottua.

Haastavista olosuhteista huolimatta Skoda Fabia S2000:lla ajava Gardemeister lähtee hakemaan Tshekistä kauden parasta tulosta.

- Auto on taas tullut vähän tutummaksi. Osaamme säätää autoa paremmin ja paremmin. Skoda on oikeastaan ollut hyvässä iskussa jo jonkun aikaa, Gardemeister kommentoi.

- Haemme parannusta tämänkautisiin tuloksiin. Jokaisessa kisassa olemme parantaneet melkein pykälän lähemmäs kärkeä. Belgiassa olimme seitsemänsiä.

Kuuden osakilpailun jälkeen Gardemeister on IRC-sarjassa kahdeksantena. Pisteitä on kertynyt 20. Sarjaa johtavalla Juho Hännisellä pinnoja on 83. IRC-sarjassa ajetaan yhteensä 12 kisaa.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2021 | Toni Gardemeister