Toni Gardemeisterilla riitti tapahtumia Ukrainan IRC-rallin toisena ajopäivänä. Viidenneltä sijalta Skoda Fabialllaan päivään startannut Gardemeister ja kartanlukija Tapio Suominen kärsivät rengasrikon perjantain viimeistä edellisellä erikoiskokeella. Kokenut suomalaiskuski on ennen lauantain päätöspäivää seitsemännellä sijalla.

- Olipa vaikea päivä. Sadetta ei tullut, mutta aamulla vuoristoteillä oli vesilätäköitä, mutaa ja vaikka mitä. Niistä selvittiin kunnialla, mutta toisella lenkillä oikea takarengas tyhjeni. Pätkää oli jäljellä 14 kilometriä, joten ei ollut järkeä yrittää maaliin asti. Renkaanvaihdossa tuhraantui noin kolme minuuttia, Gardemeister harmitteli.

Monilla muillakin oli ohjelmaa Jaltan haastavilla asfalttiteillä. Erityisesti rengasrikkoja tuli paljon.

- Pito vaihteli todella paljon päivän aikana. Karkealla pinnalla vauhtimme oli oikeinkin hyvää mutta heti, kun oli tasaisempaa, jäimme selvästi, sanoi TGS-tallin pilttuusta tavoitettu Gardemeister.

Kärkipaikalta päätöspäivään lähtee tehdastallin Skodalla ajava Juho Hänninen, josta Gardemeister on jäänyt viisi minuuttia ja 48 sekuntia.

- Ajamalla on vaikea nousta tuloslistalla, mutta täysillä mennään loppuun asti. Vaihdamme iskarit ja teemme tässä samalla testiä loppukautta ajatellen. Tarkoitus on kuroa koko ajan kärkeä kiinni pienin askelin, yhdistettyä tallipäällikön ja kuljettajan virkaa tiimissään hoitava Gardemeister pohdiskeli.

Ralli päättyy lauantaina. Päätöspäivän ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta.

Tilanne 8/14 erikoiskoetta:
1. Juho Hänninen/Mikko Markkula (Škoda Fabia S2000) 1h36m48.7s
2. Bryan Bouffier/Xavier Panseri (Peugeot 207 S2000) +12.9s
3. Jan Kopecký/Petr Starý (Škoda Fabia S2000) +1m07.5s
4. Andreas Mikkelsen/Ola Fløene (Škoda Fabia S2000) +1m33.1s
5. Guy Wilks/Phil Pugh (Peugeot 207 S2000) +2m49.0s
6. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Peugeot 207 S2000) +5m13.2s
7. Toni Gardemeister/Tapio Suominen (Škoda Fabia S2000) +5m48.6s
8. Karl Kruuda/Martin Järveoja (Škoda Fabia S2000) +6m37.5s

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2021 | Toni Gardemeister