Toni Gardemeister on avauspäivän jälkeen viidentenä IRC-rallisarjan osakilpailussa Ukrainassa. Skoda Fabia S2000:lla ajava Gardemeister on jäänyt rallia johtavasta Thierry Neuvillestä vain 3,2 sekuntia.

- Täytyy olla tyytyväinen aloitukseen. Sijoitus on parempi kuin aiemmissa kisoissa tällä kaudella, joten oikeaan suuntaan ollaan menossa. Tiesin, että pystymme kärkivauhtiin lyhyillä erikoiskokeilla, Gardemeister kertoi.

IRC-sarjan kauden neljäs osakilpailu käynnistyi torstaina kahdella Jaltan kaupungin keskustassa ajetulla yleisöerikoiskokeella.

- Teimme pienen virhearvion, kun luulimme, että sataa. Leikkasimme renkaita, ja ne vähän sulivat alle, kun keli pysyikin kuivana. Onneksi monet muutkin tekivät saman virheen, sanoi oman yhtiönsä kautta rallintoimintaa pyörittävä kokenut suomalaiskuski.

Prime Yalta Rally on ensimmäistä kertaa mukana IRC-sarjassa. Ralli on 36-vuotiaalle Gardemeisterille ja kartanlukija Tapio Suomiselle kauden kolmas kilpailu Gardemeisterin omistaman TGS-tallin väreissä.

- Oli hauska ajaa runsaslukuisen yleisön edessä. Ukrainalaiset tuntuvat olevan innokasta ralliväkeä. Presidenttikin tuli helikopterilla käymään paikalla, sanoi virallisten alkuseremonioiden jälkeen tavoitettu Gardemeister.

- Fiilis on kaikin puolin hyvä. Matkatavaratkin ovat vihdoin saapuneet. Kohta saa puhdasta päälle ja parran ajettua, Gardemeister naureskeli.

Ralli jatkuu perjantaina kuudella erikoiskokeella. Kuskeilla on edessään vajaat 69 haastavaa erikoiskoekilometriä.

- Tänne on luvattu 80 prosentin todennäköisyydellä sadetta. Se tietää vuoristopätkille erittäin arvaamattomia olosuhteita. Erot tulevat olemaan varmasti suuria, Gardemeister ennakoi.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister