Valkealalainen Toni Gardemeister paranteli sijoitustaan ensimmäisen ajopäivän edetessä IRC ­rallisarjan osakilpailussa Belgiassa. Ypres ­rallin neljännellä erikoiskokeella Gardemeister ajoi TGS Worldwide tallinsa Skoda Fabia S2000:lla neljänneksi nopeimman ajan ja nousi seitsemänneksi.

- Nelospätkä meni kyllä hienosti. Ek on selvästi muita teknisempi eikä niin nopea. Meidän auton laatikon lyhyet välitykset sopivat sille pätkälle. Tosi tyytyväinen olen ekaan päivään, Gardemeister raportoi saavuttuaan yötauolle puoliltaöin.

Perjantaina ajettujen kuuden erikoiskokeen jälkeen Gardemeisterin ero rallia johtavaan Belgian Freddy Loixiin on +1.45,5 minuuttia. Gardemeisterin tapaan Skodalla ajava Loix oli nopein jokaisella ensimmäisen lenkin erikoiskokeella. Loixin johto toisena kaasuttelevaan Guy Wilksiin on 36,7 sekuntia.

- Loix on voittanut tämän kisan kuusi kertaa ja on omassa luokassaan. Hyvin me ollaan ensikertalaisina pärjätty muita vastaan. Pari risteystä on mennyt pitkäksi ja vanteita särkynyt, kun on pakko oikoa mutkissa. Pito muuttuu joka mutkassa ja tarkkana pitää olla, Gardemeister sanoi.

- Kakkospätkällä osuttiin kiveen ja siinä rytäkässä ohjaus vääntyi, mutta ei onneksi sen pahemmin käynyt. Jätettiin lisävalot pois viimeisellä ek:lla ja pikkasen oli jo hämärää. Parissa paikassa valoja olisi ehkä jo kaivannut, Gardemeister kertasi tapahtumia reitiltä.

Ralli jatkuu lauantaina puoliltapäivin, jolloin ohjelmassa on kymmenen erikoiskoetta.

- Paikallisten kuskien mukaan lauantain kaksi ensimmäistä ek:ta ovat tosi pahoja tai jopa vaarallisia. Pitää malttaa alussa ja nostaa sitten vauhtia pitkän päivän aikana, Gardemeister suunnitteli.

Ypres ­rallin maalissa kuljettajat ovat puoliltaöin lauantaina Suomen aikaa.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2021 | Toni Gardemeister