Toni Gardemeister on kahden erikoiskokeen jälkeen IRC-sarjan Korsikan rallissa yhdeksäntenä. Kärjestä Gardemeister on jäänyt 54,6 sekuntia.

Vaikka työmaata auton kanssa riittää ja matkaa kärkikuskeihin on vielä reilusti, Gardemeister puhkuu intoa.

- Tämä on viides kerta, kun ajan Korsikalla. Pätkät ovat suoraan sanottuna hemmetin vaikeita, mutta niiden ajaminen on kivaa, Gardemeister sanoo.

Korsikan rallin alku oli Gardemeisterille vaikea.

- Emme ehtineet testaamaan metriäkään ennen kisaa. Saimme moottorin huollosta vasta perjantaina, ja se laitettiin suoraan kuljetusrekkaan. Ensimmäisellä pätkällä säädöt olivat aivan pielessä. Toisella saimme ne jo paljon paremmiksi.

- Yritämme kovasti säätää autoa jatkoa ajatellen. Kokeilemme esimerkiksi erilaisia rengasseoksia. Teemme samalla kehitystyötä rengasvalmistaja Hankookille.

Kahden pätkän jälkeen Korsikan rallia johtaa Peugeotilla ajava Thierry Neuville. Ralli jatkuu perjantaina ja päättyy lauantaina.

Gardemeisterin ja hänen kartturinsa Tapio Suomisen on tarkoitus ajaa tällä kaudella yhteensä kahdeksan IRC-kisaa. Ensimmäisen suomalaisduo ajoi Kanarialla kuukausi sitten. Toinen on nyt menossa Korsikalla, joka on IRC-sarjan kolmas osakilpailu. Menopelinä Gardemeisterilla on Skoda Fabia S2000. Rallitoimintaansa hän pyörittää omalla yhtiöllään.

- Harmittaa, ettemme vielä pysty haastamaan kärkeä, mutta toivottavasti pääsemme loppukaudesta lähemmäksi. Tämä on pitkän tähtäimen projekti. Toimimme ammattimaisesti ja haluamme miellyttää kaikki osapuolia.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister