Toni Gardemeister sijoittui kahdeksanneksi IRC-sarjan Korsikan rallissa. Kärkeen eroa kertyi lopulta reilut kuusi ja puoli minuuttia. Kisan voitti Belgian Thierry Neuville.

Viimeisellä erikoiskokeella Gardemeister taisteli vaihdelaatikko-ongelman kanssa. Muuten päätöspäivä sujui Gardemeisterin ja kartturi Tapio Suomisen osalta ilman suurempia ongelmia. Ainoastaan eksynyt juomapullo herätti hilpeyttä.

- Aamun ekalla pätkällä ihmettelin, että mikä hakkaa koko ajan jalkoihin. Juomapullo oli jäänyt Skodan kojelaudan alla olevaan kypäräverkkoon. Siellä se pullo kolisi kiitettävästi kintuille, Gardemeister naureskeli.

- Kisasta jäi kokonaisuudessaan hyvä fiilis jäi. Välillä tultiin yli rajojenkin. Muutama pätkä ajettiin ihan tosissaan. Yhdellä erikoiskokeella ajoimme jo pohjat ensimmäiseen väliaikaan asti, Gardemeister myhäili.

Gardemeister pyörittää rallitoimintaansa oman yhtiönsä kautta. Skoda Fabia S2000:lla ajavan Gardemeisterin on tarkoitus ajaa tällä kaudella yhteensä kahdeksan IRC-kisaa. Nyt takana on vasta kaksi osakilpailua, joten työmaata riittää. Meneillään on pitkäjänteinen projekti, joka vaatii aikaa.

- Sijoitukseemme emme ole tyytyväisiä. Parempaa lähdimme hakemaan. Mutta tärkeintä on, että tiedämme miten saamme hommaa kehitettyä. Esimerkiksi rengasinsinöörien kanssa pohdimme jo kiivaasti parannuksia jatkoa varten.

IRC-kauden neljäs osakilpailu ajetaan 2.-4. kesäkuuta Ukrainan asvalteilla.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister