Toni Gardemeister oli tyytyväinen IRC ­rallisarjan Kanarian saarilla ajetun osakilpailun maalissa. Gardemeister oli lopputuloksissa 10:s, +2.38,2 rallin voittoon ajaneesta Juho Hännisestä. Valkealalaisen ensiesiintyminen omalla Skoda Fabialla oman TGS Worldwide tiimin huoltamana oli hänelle mieleen.

- Saimme auton ihan hyviin säätöihin kisan aikana. Alustamuutokset toimivat ja löysimme toimivat renkaatkin. Tuntuu hyvältä, vaikka sijoitus voisi tietysti olla parempikin, Gardemeister summasi ralliaan.

- Tiimi toimi todella hienosti ja saan kiittää poikia siitä, että sain keskittyä pelkkään kuskin hommaan. Kaikki toimi suunnitelmien mukaan ja olimme aina ajoissa. Kokemuksena oman tiimin kanssa kilpaileminen oli oikein hyvä, Gardemeister sanoi tyytyväisenä.

Gardemeister, kartanlukijanaan Tapio Suominen, kävi tiukkaa sekuntitaistelua Giandomenico Basson kanssa koko rallin ajan. Viimeistä edellisellä ek:lla Gardemeister ja Basso kellottivat kymmenyksilleen saman ajan. Viimeiselle erikoiskokeelle Basso starttasi 2,2 sekunnin johdossa Gardemeisteriin. Suomalainen oli italialaista nopeampi päätöspätkällä, mutta kokonaisajassa eroa jäi 0,4 sekuntia Basson eduksi. Näin Basso oli 9. ja Gardemeister 10.

Rallin voitosta käytiin myös tiukka sekuntitaistelu. Skodan Juho Hänninen puristi 1,5 sekunnin erolla voittoon ennen tallikaveriaan Tsekin Jan Kopeckya.

- Ehdimme nyt huoltaa auton kaikin puolin kuntoon Korsikan rallia varten. Saimme tärkeää kokemusta autosta, renkaista ja tiimin toiminnasta. Tästä on hyvä jatkaa, Gardemeister sanoi.

IRC ­rallisarjan kolmas osakilpailu ajetaan Korsikalla 12.-14. toukokuuta.

Lopputulokset IRC Kanaria, Espanja:
1. Juho Hänninen & Mikko Markkula, Skoda Fabia S2000, 1:40:38.1
2. Jan Kopecky & Petr Starky, Skoda Fabia S2000, +1.5sek
3. Thierry Neuville & Nicolas Gilsoul, Peugeot 207 S2000, +8.2sek
---
10. Toni Gardemeister & Tapio Suominen, Skoda Fabia S2000, +2:38.2sek

IRC-sarjatilanne 2/12 osakilpailua:
1. Juho Hänninen, 33 pistettä
2. Bryan Bouffier, 31 pistettä
3. Freddy Loix, 30 pistettä
---
13. Toni Gardemeister, 2 pistettä

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister