Toni Gardemeister hakee vielä parasta vauhtiaan IRC ­rallisarjan osakilpailussa Kanarian saarilla. Oman tiiminsä nimissä Skoda Fabialla kilpaileva Gardemeister oli illan suussa viiden erikoiskokeen jälkeen 10. sijalla, +1.12,8 rallia johtaneesta Jan Kopeckysta.

- Vähän on ollut liukasta ja ollaan menty aika näyttävässä latikaisessa. Autossa ja renkaissa on vielä säätämistä, mutta ihan hyvältä meno maittaa, Gardemeister kommentoi iltapäivän huollossa.

- Auto on toiminut ihan ok, mutta alusta suhteen on vielä tekemistä. Illan pätkille otetaan toinen rengas, jossa on jäykempi runko. Skodat on säädetty Michelinin renkaille ja me ajamme Hankookilla, joten pieniä eroja varmasti on, Gardemeister sanoi.

Gardemeisterin viisi ensimmäistä erikoiskoetta sujuivat kuljettajan odotusten mukaan. Kärkeen kertyi tasaisesti eroa ja auton säädöissä oli pientä hakemista. Suurin haaste on ollut alustan ja renkaiden sovittaminen yhteen.

- Muutaman kerran ollaan luisteltu millien päästä kallioseinistä, mutta ei mitään sen kummempia tilanteita ole ollut. Asvaltti tuntuu olevan liukasta, Gardemeister kuvaili Kanarian saarten reittiä.

Perjantaina ajetaan kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta, joista viimeinen Suomen aikaa vasta puolenyön jälkeen.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister