Kolmen vuoden ajotauon lumella ajettavista ralleista kotikilpailussaan Kouvolan SM-rallissa päättänyt ex-tehdaskuljettaja Toni Gardemeister, 35, ajoi vakuuttavan Suomi Cup ralliluokan voiton. Edellisen kerran liukkaalla lumipinnalla Ruotsin MM-rallissa vuonna 2008 kilpaillut Gardemeister kiersi seitsemän erikoiskokeen ja noin 86 erikoiskoekilometrin reitin 3 minuuttia ja 5,5 sekuntia toiseksi kiireisintä kyytiä esittänyttä Pertti Tapojärveä nopeammin.

Yleiskilpailussa Gardemeisterin ja kartanlukija Tapio Suomisen vauhti olisi vanhalla 1900-luvun vuokra-autolla riittänyt seitsemänneksi korkeimpiin SM-pisteisiin. Huippumodernilla ja neljää kehitysversiota uudemmalla ralliautolla ajanut ja rallin voittanut kuusinkertainen Suomenmestari Juha Salo kiersi vuoristoratamaisen rallireitin yhden minuutin ja 26,1 sekuntia Gardemeisteria nopeammin.

Lähes harjoittelematta kilpailuun startannut Gardemeister oli tyytyväinen kilpailupäiväänsä. Erityisen tyytyväinen hän oli viimeisen yleisöerikoiskokeen aikaan, joka olisi oikeuttanut hänet SM1-luokan kolmanneksi nopeimpaan suoritukseen.

– Lähtökohtiin nähden kotikilpailuni meni enemmän kuin hyvin. Vuokra-autoni toimi ilman pienintäkään teknistä vikaa ja ajaminen maittoi. Suomi Cup ralliluokan voitto täytti tavoitteeni ja hyvät erikoiskoeajat 1990-luvun lopun menestysautolla olivat suurta plussaa, Gardemeister kertoo.

– Valitettavasti emme ehtineet kunnolla testata ennen kilpailua ja kolme ensimmäistä pikataivalta ajoin aivan liian kovalla alustalla. Auto oli kuin kenguru ja sen myötä hankikosketuksia oli enemmän kuin tarpeeksi. Huollossa säädimme auton alustaa ja viimeiset neljä erikoiskoetta sujuivatkin huomattavasti paremmin. Viimeisen super-erikoiskokeen nappisuoritus jätti hyvän maun kisasta, ralliautoilun ammattilaiskuljettaja jatkaa.

Hyvän ystävänsä Riku Sepän rakentamalla ralliautolla ajanut Gardemeister rakentaa kovasti jatkoa ralliuralleen. Hän on perustanut uuden TGS rallitallin ja tarkoituksena on ajaa suositun IRC-rallisarjan osakilpailuja.

– TGS on uusi brändi moottoriurheilussa, mutta taustalla on monen vuoden kokemus. Kaikki mekaanikkomme ja insinöörimme ovat erittäin kokeneita rallissa ja ovat tehneet kanssani pitkään töitä eri tapahtumissa. Luotan todella paljon heidän osaamiseensa ja olen varma, että uusi tiimini on paras tapa toteuttaa tulevaisuudensuunnitelmiani, Gardemeister kertoo.

TGS-rallitiimin tarkemmat suunnitelmat julkaistaan lähiaikoina.

Lopputulokset SM O.K. Auto ralli 5.3.2011, Suomi Cup 3-luokka, top-3:
1. Toni Gardemeister & Tapio Suominen, Mitsubishi Lancer Evolution 6,5, 44:13,6
2. Pertti Tapojärvi & Markku Nikupeteri, Mitsubishi Lancer Evo IX, +3:05,5sek
3. Jarkko Hosike & Mikko Kaikkonen, Mitsubishi Lancer Evo 5, +3:36,0sek

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister