Tammikuussa kilpailukautensa kansainvälisessä IRC-rallisarjassa ajanut valkealainen Toni Gardemeister, 35, tekee näyttävän paluun ralliautoilun SM-sarjaan ja haastaa kanssakilpailijansa ns. Suomi Cup ralliluokassa. 13. kuljettajana lauantaina Kouvolan ympäristössä ajettavan SM O.K. Auto rallin reitille starttaava ralliautoilun ammattilaiskuski kilpailee hyvän ystävänsä Riku Sepän rakentamalla, mutta jo hieman tekniikaltaan vanhentuneella Mitsubishi Lancer Evolution VI FIN-R viritteisellä ralliautolla.

Gardemeister ja kartanlukija Tapio Suominen ovat päässeet testaamaan autoa noin 30 kilometrin verran ja kuumeisesti odottavat lähtölipun heilahdusta. Haastetta ei tänä vuonna Monte Carlo rallin ajaneelta Gardemeisterilta tule kilpailun 7 erikoiskokeelta ja 87 erikoiskoekilometriltä puuttumaan.

– Edellisen kerran olen SM-sarjassa ajanut vuonna 2004 kun Tampereen osakilpailussa Skodan tehdaskuljettajana valmistauduin Suomen MM-ralliin. Vaikka nyt kilpailen SM-sarjan yhteydessä ajettavassa Suomi Cup luokassa, tulen mittaamaan vauhtiani SM-kärkimiehiin nähden, Gardemeister kertoo.

– Kotikilpailussani päättyy myös kolmen vuoden tauko piikkipyörillä ajettavissa ralleissa. Edellisen kerran lumipinnalla olen ajanut Ruotsin MM-rallissa, jossa kilpailun Suzukin tehdaskuljettajana, jatkaa toiveikkaana tutuille pikataipaleille lauantaina suuntaava ja tänä vuonna lisää kansainvälisiä ralleja ajava Gardemeister.

SM O.K. Auto ralli käynnistyy lauantaina klo 10 ja maaliin ensimmäistä kilpailijaa odotetaan noin klo 17 aikoihin. Gardemeister ja Suominen kilpailevat rallissa numerolla 70.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister