IRC-rallisarjan avauskilpailu Monte Carlo ralli näytti todellisen luonteensa, kun toinen ajopäivä muuttui parin tunnin sisällä kuivasta asfalttirallista täydelliseen lumikeliin. Yllättävät olosuhteet saivat kuljettajat raapimaan päitään rengasvalintojen kanssa.

- Etuautomiehistömme suositteli meille nastarengasta toiselle lenkille, mutta valitsin nastattomat talvirenkaat. Sekin oli hyvä, mutta nastalliset olisivat olleet ne oikeat, kertoi Gardemeister.

Gardemeister nousi kuitenkin lumisten erikoiskokeiden jälkeen kolme sijaa ylöspäin ja on nyt sijalla kymmenen. Vauhtia hidasti viimeisellä erikoiskokeella sattunut rengasrikko.

- Eturengas tyhjeni pitkän EK:n puolivälin jälkeen, mutta ajoimme sillä maaliin asti. Aikaa siinä tietysti paloi, mutta hyvä näinkin, summasi Gardemeister.

Kisan kärjessä olleen Juho Hännisen rengasvalinta epäonnistui täydellisesti, sillä hän lähti lumiselle reitille asfalttirenkailla. Hänninen menetti kärkitilansa ja putosi sijalle kuusi. Hänninen putosi yli kahden ja puolen minuutin päähän kärkeen nousseesta, nastarenkailla liikeellä olleesta Bryan Bouffierista (FRA). Nastarenkaat Bouffierin tavoin alleen valinnut veteraani, 48-vuotias Francois Delecour (FRA) nousi kisan toiselle tilalle. Kolmantena ajaa nyt Freddy Loix (BEL).

Kilpailu jatkuu perjantaina ja loppuu lauantaina aamuyöstä Monacoon. Jäljellä on vielä viisi erikoiskoketta, niiden joukossa kahteen kertaan ajettava legendaarinen Turinin EK.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister