Toni Gardemeister starttaa kartturinsa Tomi Tuomisen kanssa tämän vuoden Monte Carlo rallin reitille Peugeotin super2000 autolla. Kilpailu kuuluu IRC-rallisarjaan ja on nyt kolmatta vuotta peräkkäin sarjan avauskilpailu. Gardemeisterin tavoitteena on sijoittua mahdollisimman korkealle, parhaassa tapauksessa palkintokorokkeelle.

- Tietysti tavoite on ajaa kolme parhaan joukkoon. Auto tuntui testeissä hyvältä ja fiilis on kohdallaan. Olen todella luottavainen. Olen aina pitänyt tästä rallista, joten lähden nauttimaan kisasta, kertoo Toni kilpailun alla.

Monte Carlon lähtölista on huikeaa luettavaa. Kisassa on mukana yli kolmekymmentä kuljettajaa super2000 autoilla, heidän joukossaan MM-sarjasta tutut Solbergin veljekset Petter ja Henning. Gardemeisterin ohella mukana on myös toinen suomalaiskuljettaja, hallitseva IRC-sarjan mestari Juho Hänninen. Listalta löytyy myös Subarun entinen tehdaskuljettaja Chris Atkinson, sekä Gardemeisterin Suzuki-tallikaveri Per-Gunnar Andersson.

Monte Carlossa keli on näytellyt monesti suurta roolia ja sääennustusten mukaan samaa on luvassa myös tänä vuonna. Nuotitus suoritettiin täysin kuivalla kelillä, mutta nyt reitille on luvattu lumisadetta ja petollista mustaa jäätä.

- Näytti jo siltä, että ajamme puhtaan asfalttirallin, mutta ilmeisesti edessä onkin paljon haastavammat olosuhteet. Se on osa tätä rallia ja otan vastaan sen mitä tulee, sanoo Gardemeister.

Kilpailussa ajetaan kolmetoista erikoiskoetta, joukossa yksi maailman tunnetuimmista erikoiskokeista, jo legendaksi luonnehdittu Turini. Kilpailu starttaa Valencesta keskiviikko-aamuna ja ensimmäiset kaksi päivää ajetaan Valencen ympäristössä. Perjantaina reitti suuntautuu Valencesta Monacoon ja kisa päättyy lauantain aamuyön tunteina Monacon rantakadulle.

POIMINTOJA LÄHTÖLISTALTA:
1)Juho Hänninen - Mikko Markkula / Skoda Fabia
2)Petter Solberg NOR / Peugeot 207
3)Jan Kopecky CZE / Skoda Fabia
5)Freddy Loix BEL / Peugeot 207
6)Francois Delecour FRA / Peugeot 207
8)Stephane Sarrazin FRA / Peugeot 207
11)Toni Gardemeister - Tomi Tuominen Peugeot 207
12)Henning Solberg NOR / Ford Fiesta
15)Per-Gunnar Andersson SWE / Proton Satria
19)Chris Atkinson AUS / Proton Satria

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister