Toni Gardemeister ei ollut täysin tyytyväinen ensimmäiseen varsinaiseen kilpailupäiväänsä Jyväskylän MM-rallissa Fordin S2000-auton ratissa. Hän kisan avauspäivän jälkeen neljästoista.

- Koko matkan oli pientä ongelmaa. Ei oikein missään vaiheessa päässyt ajamaan puhtaasti ennen kuin vasta näillä tämän viimeisillä erikoiskokeilla. Ne meni sitten siihen malliin, että en olisi pystynyt paljon kovempaa ajamaan, Gardemeister totesi.

Päivän mittaan Gardemeisterilla oli pieniä teknisiä ongelmia

- Kytkimen kanssa oli murhetta. Kerran meni rengas ja kerran autosta katosivat erikoiskokeella sähköt, Gardemeister totesi.

Gardemeister ei ole aiemmin ajanut MM-rallia S2000-autolla. Hän haki Jyvväskylän kisaa varten kokemusta hiljattain Virossa ajetusta kisasta. Tuon kisan jäljiltä auton ajamisessa ja säädöissäkin oli vielä hienosäädettävää.

- Nyt pannaan launtain erikoiskokeille hieman uusia osia ja tehdään autoon muutoksia. Mitä ajamiseen tulee, siinäkin on vielä hiomista, vaikka illan erikoiskokeet tulivatkin hyvin.

- Ero S2000-autojen kärkeen on aika paljon, mutta minulla ei ole mitään hävittävää. Lauantain erikoiskokeilla ei varmistella.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister