Toni Gardemeister ajaa torstaina alkavan rallin MM-sarjan Suomen osakilpailussa kovin tavoittein.

- Kaasu pohjassa lähdetään ajamaan.S2000-autojen luokkavoitosta ajetaan, mutta minimitavoite on koettaa päästää luokan kolmen parhaan joukkoon, Gardemeister totesi Jyväskylässä harjoitusten jälkeen.

Gardemeister on ajanut rallin MM-sarjan kotimaisen osakilpailun toistakymmentä kertaa ja ollut parhaimmillaan kuudes. Nyt tavoite on näyttää MM-sarjan nykyisten ja sarjaan jatkossa tulevien tallien päälliköille, että vauhti on yhä kohdallaan. Gardemeisterin ajokkina on Fordin S2000-ryhmän ajokki.

- Auto minulle uusi, mutta ajoin sitä varten sillä hiljattain kilpailun Virossa, jossa oli 180 ek-kilometrin verran aikaa totutella siihen. Samalla autoon tehtiin myös paljon muutoksia niin alustaan kuin voimansiirron lukkoihin, Gardemeister kertoo.

- Lisäksi kävin maanantaina ajamassa 40 kilometriä testiä vähän rajummassa maastossa, että sain kokeiltua miten auto toimi näissä säädöissä ja niissä oloissa. Kaikkiaan auto tuntuu nyt todella hyvältä.

S2000-auto vaatii oman ajotyylin

Gardemeisterin, 35, mukaan S2000-auto vaatii omanlaisensa ajotyyliin.

- Tuollaista auton moottoria on pakko ajaa koko ajan rajoittajalla, eikä autoa saa viedä yhtään poikittain, jos haluaa tehdä hyviä aikoja. Sitä pitää koettaa kisan aikana tarkkailla, että vie auto juuri niin kuin sitä pitää, Gardemeister sanoo.

Jyväskylässä torstaina alkavan MM-rallin reitti on Gardemeisterin mieleen.

- Nopea ja ajettava niin kuin Jyskälässä pitääkin, vaikka oli siellä joku yllättävän kivinenkin kohta.

Gardemeisterin kartturina kisan ajaa Tapio Suominen.

Kilpailu alkaa torstaina yhdellä erikoiskokeella. Loput erikoiskokeista ajetaan perjantaina ja lauantaina.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister