Fordin Fiesta S2000 –autoa ajava Toni Gardemeister nousi Viron Otepäässä ajettavassa Mad-Croc Estonia-rallissa toisen ajopäivän jälkeen yleiskilpailussa kolmanneksi. Rallia johtaa edelleen WRC-autoa ajava isäntämaan Markko Märtin, jolle suomalaiskuljettaja on jäänyt reilut kolme minuuttia.

Rallin toinen kilpailupäivä sujui valkealalaiselta suunnitelmien mukaisesti. Uusi auto sopi jokaisen EK:n jälkeen yhä paremmin Gardemeisterin käteen, ja se näkyi myös erikoiskoeajoissa.

- Jokaisessa huollossa säädimme autoa ja menimme koko ajan parempaa suuntaan. Etenkin takajousituksen kanssa on ollut töitä, mutta nyt auto tottelee kuljettajaa, ajo luistaa koko ajan paremmin, tulokset paranevat ja kärki on yhä lähempänä.

- Tiet ovat täällä todella nopeita. Eräällä erikoiskokeella ajoimme noin kuusi kilometriä kierrosluvunrajoittajaa vasten. Suomen MM-rallia varten pitää ajaa vielä lisää testiä, sillä nämä nykyiset auton säädöt eivät sinällään toimi Jyväskylässä, Gardemeister sanoo.

Märtinin paluukisa on kiinnostanut naapurimaamme autourheilufaneja, joita reitin varrella on ollut useita kymmeniä tuhansia.

- Yleisöä täällä on todella runsaasti. On hieno fiilis ajaa kun väkeä riittää erikoiskokeen lähdöstä tasaisesti sen maaliin asti. Yritetään huomenna vielä parantaa automme nopeutta. Palkintopallisija olisi testikisasta hyvä tulos.

Sunnuntaina Estonia-rallin ohjelmassa on vielä kolme erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 35,94 km. Ralli päättyy noin klo 12 Suomen aikaa.

Tilanne 2. kilpailupäivän jälkeen:
1. Markko Märtin – Kristo Kraag (EST) Ford Focus WRC 1.14.33,6
2. Ott Tänak – Kuldar Sikk (EST) Subaru Impreza WRX + 2.06,3
3. Toni Gardemeister – Tapio Suominen (FIN) Ford Fiesta S2000 + 3.17,9

10. Marko Kakko – Panu Plosila (FIN) Ford Fiesta S2000 + 5.43,4

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister