Suomen MM-ralliin tähtäävä Toni Gardemeister ajaa Viron Estonia-rallissa kahdeksantena avauspäivän jälkeen. Rallin kärjessä ajaa paluun rallipoluille tehnyt Viron Markko Märtin, jonka alla on Fordin WRC-kalusto.

Gardemeister viihtyi Otepään nopeilla sorateillä hyvin. Ensikosketus Fordin uuteen Fiesta S2000-autoon oli ennakoidun kaltainen.

- Hyvä fiilis oli päästä taas pitkän tauon jälkeen ratin taakse. Meille tämä kisa toimii testinä Suomen MM-rallia varten, ja aika paljon tässä on vielä säätötyötä jäljellä, kun kisaa edeltänyt testi päättyi 300 metrin ajon jälkeen ohjaustehostimen rikkoutumiseen. Tässä saa nyt joka huollossa säätää koko ajan.

- Ajooni olen ihan tyytyväinen. Meillä ei vain ole nopeilla osuuksilla riittävästi kulkua. Joku kulkuhäiriö autossa on, jota on nyt yritetty paikallistaa. N-ryhmän kärki menee kovaa, mutta he eivät aja MM-sarjan renkailla, Gardemeister huomauttaa.

- Toivotaan, että saamme auton kulkupuolen kuntoon huomiseksi. Kilometrejä on vielä paljon jäljellä ja olisi kiva, jos rallin viimeisen päivänä opiskelut olisi opiskeltu ja saisi vetää pätkät täysillä.

Huomenna lauantaina Estonia-rallin ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 105,92 km. Ralli päättyy sunnuntaina.

Tilanne 1. kilpailupäivän jälkeen:
1. Markko Märtin – Kristo Kraag (EST) Ford Focus WRC 23.45,2sek
2. Ivars Vasaraudzis – Peteris Spredzis (LAT) Mitsubishi Lancer WRC +18,8 sek
3. Ott Tänak – Kuldar Sikk (EST) Subaru Impreza WRX + 32,1sek
---
8. Toni Gardemeister – Tapio Suominen (FIN) Ford Fiesta S2000 + 1.12,4
15. Marko Kakko – Panu Plosila (FIN) Ford Fiesta S2000 + 1.42,2
17. Axel Lindholm – Timo Jaakkola (FIN) Mitsubishi Lancer EvoX + 1.46,0

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister