Fordin Toni Gardemeisterin sijoittui Viron Otepäässä ajetussa Mad-Croc Estonia-rallissa kolmanneksi. Kilpailun voittoon ajoi paluun rallipoluille tehnyt Viron Markko Märtin, joka oli kilpailussa ylivoimainen. Ford Focus WRC-autolla ajanut virolainen kellotti jokaiselle EK:lle pohja-ajan.

Gardemeisterille Estonia-ralli toimi puhtaana valmistautumistestinä Jyväskylässä ajettavaa Suomen MM-rallia varten. Valkealalaisen ajokki Ford Fiesta S2000 oli hänelle täysin uusi tuttavuus. Italialaistiimin A-Stylen huoltamaa Fordia säädettiinkin ahkerasti jokaisessa huollossa.

Rallin päätöspäivän suunnitellut säädöt muuttivat kuitenkin auton ajettavuutta huonompaan suuntaan.

- Viimeiselle kilpailupäivälle vaihdoimme erilaisen vakaajan taakse ja auton ajettavuus meni huonompaan suuntaan. Auton pohja osui vielä rallin toiseksi viimeisellä EK:lla niin rajusti maahan, että takaosassa sijaitseva varapyöräteline rikkoutui ja varapyörä lensi metsikköön. Kun samalla EK:lla takanamme ajanut kilpailija kaatoi autonsa niin yritys osaltamme päättyi siihen ja turvasimme vain kolmannen sijan.

- Estonia-ralli oli kuitenkin hyvä ja tärkeä testikisa. Nyt tiedän suurin piirtein, mihin suuntaan auton säätöjä pitää vielä viedä Suomen MM-rallia varten. Ja oli tämä tärkeä reissu jo ajotuntumankin hankkimisen takia. Kun ei ole puoleen vuoteen ajanut rallia niin sellaisen tauon jälkeen olisi ollut turha odottaa menestystä, Gardemeister muistuttaa.

Estonia-ralli on Viron merkittävin vuotuinen rallitapahtuma ja se sai suomalaiskuljettajalta kiitosta.

- Otepäässä oli hyvät järjestelyt ja ilahduttavan paljon yleisöä. Tiet olivat paikka paikoin liian nopeita, mutta Mad-Croc rallissa oli koko viikonlopun ajan hieno fiilis ajaa.

Ennen Jyväskylässä ajettavaa Suomen MM-rallia Gardemeister toivoo vielä pääsevänsä kertaalleen Fordin ratin taakse.

- Kilpailuviikon maanantaiksi on suunniteltu testi, joka toivottavasti toteutuu. Olisi hyvä päästä kokeilemaan vielä niitä säätötoimenpiteitä tositilanteessa, joiden uskomme toimivan Suomen MM-rallireitillä.

Kauden kahdeksas rallin MM-osakilpailu Suomen MM-ralli ajetaan kahden viikon kuluttua. Toni Gardemeister ja kartanlukija Tapio Suominen starttaa reitille lähtönumerolla 62.

Lopputulokset, Mad-Croc Estonia-ralli, Otepää, Viro:
1. Markko Märtin – Kristo Kraag (EST) Ford Focus WRC 1.33.19,1
2. Ott Tänak – Kuldar Sikk (EST) Subaru Impreza WRX + 2.50,3
3. Toni Gardemeister – Tapio Suominen (FIN) Ford Fiesta S2000 + 4.13,4
---
9. Marko Kakko – Panu Plosila (FIN) Ford Fiesta S2000 + 6.50,2

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister