Rallin IRC-sarjan avauskilpailu Monte Carlo ralli alkoi suomalaiskomennossa. Ensimmäisen päivän jälkeen kärjessä ajaa Skodan tehdaskuljettaja Juho Hänninen. Yksityisen Astra-tiimin Fiat Puntolla ajava Toni Gardemeister, kartanlukijanaan Tomi Tuominen, taisteli koko päivän ongelmien kanssa. Ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen sijoitus oli kolmas, mutta putosi päivän lopussa kahdeksanneksi.

Gardemeisterin autossa ilmeni heti aamun parc fermestä lähdettäessä latausongelma, joka söi myös autosta huipputehoa. Avauspäivä ajettiin ilman huoltoja, joten vikaa ei pystytty korjaamaan. Lisäksi tuulilasi meni ensimmäisellä ja kolmannella erikoiskokeella tukkoon. Gardemeister kärsi myös kolmannen EK:n lopussa rengasrikon.

"Harmittavaa, että automme oli rikki jo ennen ensimmäistä erikoiskoetta. Pääsimme kuitenkin päivän läpi, mutta sijoitus ei valitettavasti ole sellainen, jota tavoittelimme. Huomenna on pakko yrittää kaikkensa, jotta pääsimme nostamaan sijoitustamme useamman pykälän", kertoi Toni päivän päätteeksi.

Monte Carlo rallin olosuhteet ovat olleet vaikeimmat moniin vuosiin. Rengasvalinnat ovat tuottaneet päänvaivaa jokaiselle kuskille. Vaikeuksia on aiheuttanut ennen kaikkea se, että olosuhteet ovat vaihdelleet erikoiskokeen sisällä useaan otteeseen.

"Rengasvalinnat ovat osuneet meillä ihan hyvin, mutta kieltämättä vikalista on ollut pidempi, kuin osasin odottaa. Suoraan sanoen olen todella pettynyt, sillä takkuisen viime vuoden jälkeen odotin tältä kilpailulta todella paljon. Tonin mainitsemien ongelmien lisäksi listassa on ollut noin seitsemän kahdeksan erilaista pienempää ongelmaa, joita en todellakaan odottanut", sanoi kartanlukija Tomi Tuominen.

Kilpailu jatkuu torstaina, jolloin ajetaan kuusi erikoiskoetta. Perjantaina ajetaan vielä viisi erikoiskoetta. Kilpailu päättyy myöhään perjantai-iltana.

Tilanne 3/14 EK:ta
1) Juho Hänninen, Skoda Fabia S2000, 56min 32,8sek
2) Stephane Sarrazin, Peugeot 207 S2000 -11,8sek
3) Nicholas Vouilloz, Peugeot 207 S2000, -33,9sek
4) Sebastien Ogier, Peugeot 207 S2000, -49,3sek
5) Freddy Loix, Peugeot 207 S2000, -54,6sek
******
8) Toni Gardemeister, Fiat Grande Punto S2000, -1min 35,5sek
******
12) Anton Alen, Fiat Grande Punto S2000, -5min 17,7sek

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister