Rallin IRC-sarjan kauden avauskilpailusta, legendaarisesta Monte Carlo rallista on nyt ajettu kaksi päivää. Toinen kisapäivä oli jälleen erittäin vaikea ja haastava. Rengasvalinnat tuottivat päänvaivaa jokaiselle kuljettajalle ja kärkiautojen alla nähtiin useita eri rengasmalleja.

Toni Gardemeister kärsi avauspäivänä ongelmista, jotka kuitenkin saatiin pääosin korjattua toiseen päivään lähdettäessä. Gardemeister ajoikin päivän ensimmäiselle erikoiskokeelle kolmanneksi parhaan ajan, mutta jo toisella EK:lla, joka oli peilijäässä, auton ominaisuudet olivat ylivoimainen vastus.

"Meillä on käytössä vain kovalle ja puhtaalle asfaltille tarkoitettu iskunvaimmenus, joka on näihin olosuhteisiin aivan liian kova. Lisäksi auton voimansiirron asetukset ovat liian jäykät. Auto ei käänny, vaan puskee, ja liukkaalla sillä on mahdoton saada aikaiseksi hyviä aikoja. Silloin kun on pitoa, niin meno on parempaa", kertoi Toni.

Gardemeister hävisi päivän toisella EK:lla pohja-ajalle yli minuutin, josta tosin parikymmentä sekuntia meni lievään ulosajoon. Meno parani taas kolmannella EK:lla, jonka tienpinta oli puhdas. Tällä EK:lla Gardemeister kellotti toiseksi parhaan ajan. Iltapäivän lenkillä meno oli tasaista. Viimeisellä EK:lla menoa haittasi hieman ohjaustehostajan takkuilu. Tiimi paikallisti vian iltahuollossa ja sai sen kuntoon. Samoin autoon vaihdettiin uusi vaihdelaatikko.

Kilpailun kärjessä on tapahtunut paljon. Nicholas Vouilloz keskeytti ulosajoon. Rallin ylivoimaisessa johdossa ajanut Juho Hänninen kärsi päivän viimeisellä erikoiskokeella rengasrikon ja putosi sijalle kolme.

Toni Gardemeister nousi päivän aikana sijalta kahdeksan viidenneksi.

"Sijoitus on tällä hetkellä ihan tyydyttävä. Skoda ja Peugeot tuntuvat olevan todella vahvoja. Minun mieltä lämmittää se, että olemme nopein Fiat-pari", sanoi Toni.

Monte Carlo ralli, tilanne 9/14 EK:ta
1) Sebastien Ogier, Peugeot 207 S2000 2:35:09,8
2) Freddy Loix, Peugeot 207 S2000 +32,4sek
3) Juho Hänninen, Skoda Fabia S2000 +54,8sek
4) Kris Meeke, Peugeot 207 S2000 +59,2sek
5) Toni Gardemeister, Fiat Grande Punto S2000 +1min 40,7sek
******
9) Anton Alen, Fiat Grande Punto S2000 +8min 12,8sek

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister