Tämän kauden ralliautoilun päätösosakilpailu ajetaan ensi viikonloppuna Walesin metsissä Englannissa. Kilpailun reitti on uudistunut ja nyt rallin avauspäivänä vieraillaan erikoiskokeilla, joilla on ajettu viimeksi vuonna 2001.

Joulukuun alkupuolella ajettavassa rallissa keli voi olla suuri kysymysmerkki. Odotettavissa on niin vesisadetta ja sumua kuin myös mahdollisesti lunta. Oman haasteensa tuo aamun ensimmäiset ja illan päättävät erikoiskokeet, jotka ajetaan pimeällä. Myös tienpinta ja pito vaihtelevat liukkaasta mudasta paremmin pitävään soraan. Vaikka olosuhteet Walesissa ovat usein huonot, ovat erikoiskokeet keskinopeuksiltaan paikoin lähes yhtä nopeita kuin Suomessa.

Ralli käynnistyy torstaina 4.12. kello 18:00 Cardiffista seremoniallisen startin merkeissä. Kuljettajilla on edessään kaikkiaan 19 erikoiskoetta ennen maalia Cardiffissa sunnuntaina 7.12. iltapäivällä.

Suzuki suuntaa kauden päättävään Walesin ralliin suurella itseluottamuksella. Edellinen osakilpailu Japanissa oli tuloksellisesti kauden paras, jossa molemmat kuljettajat sijoittuivat kuuden parhaan joukkoon. SX4 WRC eteni Japanissa ongelmitta, joten lähtökohdat Walesiin ovat hyvät. Itse asiassa Japanin ja Walesin ralleilla on paljonkin yhteistä kuten kovat nopeudet, mutaiset tiet ja vaihtelevat sääolosuhteet.

SX4 WRC:t varustetaan samoilla perussäädöillä mitä Japanissakin käytettiin. Kaikki tiimit käyttävät Walesissa Pirellin pehmeämmän seoksen renkaita.

Pohjoismaiset kuljettajat ovat perinteisesti menestyneet hyvin Englannin kosteissa olosuhteissa, eikä Suzukin lahjakkaat kuljettajat, Toni Gardemeister ja P-G Andersson, tee poikkeusta. Molemmat kuljettajat pitävät tästä kauden perinteisestä päätösrallista, ja ovat päättäneet sinetöidä kauden tyylillä.

Toni Gardemeister tuntee Walesin rallin hyvin, sillä hän on osallistunut kilpailuun vuodesta 1996 lähtien kahdeksan kertaa. Toni ajoi myös kaudella 1998 Englannin mestaruussarjan, joten olosuhteet ovat hänelle tuttuja.

Walesin ralli on Korsikan ohella ainoa kilpailu, mistä Suzukilla on kokemusta WRC-tasolla. Viime vuonna Suzuki SX4 WRC.tä Walesissa ohjasti Suomen Sebastian Lindholm, jolle nuotteja luki Gardemeisterin kartturi Tomi Tuominen. Viime vuodesta auto on muuttunut paljon. Kori on kevyempi ja jäykempi, ajettavuus on parempi ja moottorissa enemmän voimaa. Silti viime vuoden kokemuksista on erittäin paljon hyötyä tällä kerralla.

”Kausi on ollut erittäin haastava, ja kauden aikana olemme oppineet erittäin paljon. Olen erittäin ylpeä tiimistä, joka on kehittynyt kauden aikana pitkin harppauksin eteenpäin. Nyt kausi on päättymässä, ja erittäin hyvin sujuneen Japanin osakilpailun jälkeen olemme keskittyneet päättämään kauden vahvaan tulokseen Walesissa,” Suzuki World ally Teamin johtaja Shusuke Inagaki kertoo.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister