Rallin MM-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan tulokastiimi Suzukin kotimaassa Japanissa. Tiimin suomalaiskuljettajan Toni Gardemeisterin valmistautuminen kisaan on sujunut vilkkaissa merkeissä, sillä erilaisia pr-tehtäviä on ollut normaalia enemmän.

"Tulimme Japaniin jo viime viikon torstaina ja siitä lähtien kävimme erilaisissa kaupungeissa ja erilaisissa tilaisuuksissa taukoamatta muutaman päivän ajan. Tutustuminen Suzukin autotehtaaseen oli mieleenjäävä kokemus", kertoo Toni kisan alla.

"Vietimme yhden yön myös perinteisessä japanilaisessa hotellissa, jossa nukuimme maan tapaan lattialla. Samoin ruokailu hoidettiin lattialla istuen ja tikuilla syöden. Kimonot päällä me siellä tallusteltiin".

Shakedown ajetaan sisätiloissa

Japanin rallin erikoisuus on sisätiloissa ajettava yleisö-erikoiskoe. Sapporon urheiluhalliin sijoittuva EK ajetaan kisassa kaikkiaan viisi kertaa. Myös torstai-aamuna ajettava testi-erikoiskoe suoritetaan samalla EK:lla. Valtaosa erikoiskokeen pinnasta on todella liukasta betonia.

"Aika erikoinen shakedown on tulossa. Tällä kertaa sitä ei järjestetä tiimeille, vaan yleisölle. Siitä ei ole autojen säätöjen kannalta mitään hyötyä, mutta yleisöä on kuulemma tulossa jo torstai-aamuna paikalle todella runsaasti. Erikoinen juttu, mutta ei auta kuin mennä sinne pyörimään".

Lunta luvassa - yksi EK vaarassa peruuntua

Japanin sää on tällä hetkellä verrattavissa Suomen säähän. Lämpötila on ollut nuotitusjakson aikana alimmillaan nollan tuntumassa ja keskiviikkona parille EK:lle satoi lumipeite. Näistä varsinkin EK 3/7 Isepo on vaarassa peruuntua. EK sijaitsee sellaisella alueella, ettei aurinko pääse sulattamaan siellä olevaa lunta.

"Kyseinen EK on koko kisan huonoimmassa kunnossa, joten sen peruuntuminen ei olisi mitenkään murheellinen asia. Joka tapauksessa kisassa tulee olemaan todella liukasta paikoin ja järki päässä siellä pitää mennä", sanoo Toni.

Kilpailu alkaa perjantaina ja päättyy sunnuntaina. Kaikkiaan Japanin MM-rallissa ajetaan 29 erikoiskoetta.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister