Jordanian MM-ralli ei kääntänyt Toni Gardemeisterin onnen suuntaan. Kilpailu päättyi jo kolmannella erikoiskokeella, kun öljypohjaan tullut halkeama päästi öljyt pihalle ja moottori vaurioitui. Gardemeisteri ajoi tässä vaiheessa kisassa sijalla yhdeksän.

"Kyllä tämä on iso pettymys. Kaksi ensimmäistä erikoiskoetta tuli mukavasti ja sijoitus oli tavoitteen mukainen. Yritin tosin jo toisella erikoiskokeella ajaa aavistuksen varman päälle, sillä PG oli jo kisasta ulkona ja tiimille on tärkeää saada kokemusta", sanoi Toni.

Ensimmäinen ja toinen EK olivat luonteeltaan täysin poikkeavia toisistaan. Avauserikoiskokeella kuljettajat saivat nauttia vauhdista ja vaarallisista tilanteista, kun taas toinen EK oli täynnä hitaita mutkia. Toni Gardemeisterilla oli myös omat hetkensä EK:lla yksi.

"Nyt täytyy sanoa, että meillä oli "pieniä" heti ykkösellä. Yhteen jarrutukseen tullessa painoin vasemman jalan jarrupolkimen ja kytkinpolkimen välistä suoraan lattiaan. Samalla vaistomaisesti painoin "varmuudeksi" kaasun pohjaan. Tomi oli jo varma, että menemme pihalle, mutta selvisimme pelkällä näyttävällä roikkumisella. Parissa seuraavassa yritin tietysti perinteen mukaan ajaa menetettyä aikaa kiinni ja totesin, että taitaa olla vähän yritystä. Tomi ilmoitti minulle, että vähempikin riittää näin aluksi. Sen jälkeen rauhoitin hieman ajamistani".

Moottoririkon aiheuttanut öljypohjan halkeaminen tuli jo toisella erikoiskokeella. Vaurio oli niin pieni, ettei kaksikko sitä havainnut. Kolmannella EK:lla auto hyytyi tien sivuun ja kisa jäi jo kolmannen kerran peräkkäin avauspäivänä kesken.

Seuraava kisa ajetaan Sardiniassa toukokuun puolivälissä.

Lopputulokset Jordanian MM-ralli:
1) Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen Suomi, Ford 4.02.47,9,
2) Daniel Sordo Espanja, Citroen jäljessä 1.15,7,
3) Chris Atkinson Australia, Subaru -4.59,5,
4) Henning Solberg Norja, Ford -7.35,8,
5) Matthew Wilson Britannia, Ford -10.41,7,
6) Federico Villagra Argentiina, Ford -11.22,2,
7) Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila Suomi, Ford -12.15,6,
8) Gigi Galli Italia, Ford -12.24,4,
9) Khalid al-Qassimi Arabiemiraatit, Ford -19.05,7
- Toni Gardemeister, keskeytys

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2024 | Toni Gardemeister