Toni Gardemeister sijoittui seitsemänneksi IRC-rallisarjan osakilpailussa Ukrainassa. TGS Wordwide-tallin Skoda Fabiaa kuskaava Gardemeister jäi rallin voittoon ajaneesta Juho Hännisestä seitsemän minuuttia ja 59 sekuntia.

Lukuisten rengasrikkojen sävyttämässä asfalttikisassa erot kasvoivat suuriksi. Gardemeisterilla ei ollut päätöspäivänä mahdollisuutta nousta ajamalla tuloslistalla ylöspäin. Päivän paras hetki osui aamuun.

- Meiltä löytyi aamulla vielä uusi setti renkaita, jotka toimivat yllättävän hyvin. Teimme erinomaisen ajan päivän ensimmäiselle pätkälle. Ajofiilis ja luottamus kasvoivat heti, kun pitoa löytyi, Gardemeister kertoi.

- Yksi jarrutus meni vähän pitkäksi, mutta muuten päivä sujui ilman suurempia virheitä. Kaksi viimeistä pätkää auto kävi kolmella pytyllä, suomalaiskuski kertaili päivän kulkua.

Ukrainan ralli oli Gardemeisterin ja kartanlukija Tapio Suomisen kolmas kilpailu Gardemeisterin omistaman TGS Wordwide-tallin väreissä. Varmana kuskina tunnettu 36-vuotias Gardemeister on tuonut Skoda Fabiansa aina maaliin, ja sijoitus on parantunut joka kerta. Tallin ohjelmassa on yhteensä tällä kaudella yhteensä kahdeksan IRC-sarjan kilpailua.

- Perjantaina ennen rengasrikkoa olimme ajamalla viidentenä. Se antaa uskoa, että olemme menossa oikeaan suuntaan. Eroa tulee kuitenkin kärkeen aivan liikaa eli paljon töitä on edessä, Gardemeister kertoi.

Gardemeister häviää tällä hetkellä moottorin tehoissa noin 15 hevosvoimaa tehdastallin Skoda Fabioille.

- Uusi moottori tietysti auttaisi, mutta näillä mennään ainakin toistaiseksi. Odotan paljon heinäkuun alun rengastesteiltä Ahvenistolla, sanoi Gardemeister.

Ennen rengastestejä Gardemeisterilla edessä vielä yksi ralli. IRC-sarjan viides osakilpailu ajetaan Belgiassa 23.-25. kesäkuuta.

Lopputulokset IRC Yalta Rally, Ukraina:
1. Juho Hänninen & Mikko Markkula, Škoda Fabia S2000, 2:54:14.0
2. Bryan Bouffier Bryan & Xavier Panseri, Peugeot 207 S2000, +11.7sek
3. Jan Kopecký Jan & Petr Starý, Škoda Fabia S2000, +38.7sek
---
7. Toni Gardemeister Toni & Tapio Suominenm, Škoda Fabia S2000, +7:59.3sek

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2021 | Toni Gardemeister