Ralliautoilun IRC-sarjan avauskilpailu Monte Carlo ralli alkoi suomalaiskomennossa. Juho Hänninen hallitsi ensimmäistä neljän erikoiskokeen mittaista päivää selvästi ja tuli yötauolle reilun 44:n sekunnin johtoasemassa. Toni Gardemeisterin kilpailu alkoi tunnustellen.

- Ensimmäisellä EK:lla oli ukko aika ruosteessa. Ajamattomuuden huomasi kaikesta. Toisella EK:lla vauhti oli hieman parempaa ja aika oli jo jotenkin vertailukelpoinen muutamiin muihin verrattuna, kertoi Gardemeister kilpailun alkua.

Gardemeisterin kilpailu sai ikävän käänteen kolmannella erikoiskokeella, kun vasen eturengas tyhjeni ja hän ja kartturi Tomi Tuominen joutuivat vaihtamaan renkaan erikoiskokeella.

- En mielestäni osunut mihinkään, mutta yhtäkkiä huomasin renkaan menneen tyhjäksi. Erikoiskoetta oli vielä niin paljon ajamatta, että oli pakko pysähtyä vaihtamaan rengas. Siinä tuhraantui tietysti aikaa, summasi Gardemeister.

Toiseen kilpailupäivään Gardemeister lähtee sijaluvulta kolmetoista. Se ei ole lähellekkään sitä, mitä hän lähti tästä kilpailusta tavoittelemaan. Realiteetit tulivat kuitenkin vastaan.

- Ajamattomuus näkyy, eikä yhden vajaan päivän testaamisella näemmä enää irtoa huippusijoituksia. Pitäisi olla mahdollisuus valmistautua paremmin, mutta hyvä näinkin, että sain Astra-tiimiltä mahdollisuuden osallistua Italian Peugeot-tiimin autolla Monte Carloon, kiitteli Gardemeister.

Kilpailu jatkuu torstaina ja silloin edessä on neljä erikoiskoetta Valencen ympäristössä. Perjantaina karavaani suuntaa kohti Monacoa ja mm. legendaarista Turinin erikoiskoetta.

Monte Carlo Ralli 2011 EK 4/13 jälkeen:
1) Juho Hänninen - Mikko Markkula / Skoda Fabia 1.11.33,4
2) Freddy Loix BEL / Skoda Fabia +44,5s
3) Petter Solberg NOR / Peugeot 207 +55,3s
13) Toni Gardemeister - Tomi Tuominen / Peugeot 207 +5.42,0s

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister