Toni Gardemeister ja Tapio Suominen ajoivat viikonloppuna Latvia-rallissa kolmanneksi. Suomalaiskaksikko oli hetken kiinni jo toisessa sijassa, mutta valkealalaisen Mitsubishi Lancer Evo 4:n jarrumurheet vei mahdollisuuden taistella kakkossijasta.

- Kärjessä ajoi kaksi WRC-autoa, joista toinen putosi teknisten murheiden takia taaksemme. Meillä oli koko kisan ajan jarrujen kanssa ongelmia. Heti avauserikoiskokeella takajarrut jumittuivat ja sain ajaa pelkkien etujarrujen varassa pari pätkää.

- Toiseksi viimeisellä pätkällä etujarrujen nesteet hävisivät ja olin jo keskeyttämässä, kunnes saimme toisen etujarrun toimimaan sen verran, että pystyimme starttaamaan pätkälle, jossa se sitten lopetti lopullisesti toimintansa.

- Auto oli vanha, mutta jarruja lukuun ottamatta se ihan OK. Meillä ei vain ollut siihen autoon koko kisan aikana sellaista luottoa kun olisi pitänyt, Gardemeister raportoi kisan jälkeen.

Latvia-rallin sorapintainen tiestö sai suomalaiselta kehut.

- Yleisöä oli reitin varrella paljon ja porukat olivat fiiliksissä. Alueen soratiet olivat melko hyviä, pari pätkää oli jopa ihan suomalaistasoa. Hyvä kokemus kaiken kaikkiaan, paikalle kutsuttuna ajamaan pyydetty Gardemeister totesi.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister