Toni Gardemeister ajoi ehjän kilpailun ja sijoittui S2000-luokassa neljänneksi Jyväskylän MM-rallissa. Gardemeister oli kilpailun nopein maaliin tulleista S2000-luokan Ford-kuljettajista, mutta ei ollut aivan tyytyväinen menoonsa.

- Oli hyvä fiilis ajaa ja autokin toimi. Tällä ajokilla ei nyt vaan kerinnyt luokan kärkiautojen vauhtiin. Sikäli kisasta jäi aika paljonkin hampaankoloon, Gardemeister sanoi.

Luokan kärkikolmikko Juho Hänninen, Per Gunnar Andersson ja Patrik Sandell kisasivat Skodalla. Gardemeister ero Sandelliin oli lopulta vain 17,2 sekuntia.

- Yritettiin tänään vielä taistella täysillä kolmannesta sijasta, mutta ei se tuottanut tulosta. Vaikka ajettiin aivan sikakovaa sellaisia erikoiskokeita kuin Leustu, jonka osaan ulkoa, ei meinattu ehtiä luokan kärjen vauhdilla. Luokan toisia ja kolmansia sija ek-ajoissa tuli, Gardemeister totesi.

- Tälle viimeiselle kisapäivälle vaihdettiin autoon iskarit ja saatiin se toimimaan aika mukavasti, mutta ei sillä vaan silti ehtinyt sellaiseen vauhtiin kuin toivoin.

Jatkosuunnitelmat auki

Gardemeister teki kotikilpailussaan paluun MM-rallin sarjaan toiveenaan osoittaa lajin päättäjille, että vauhti on yhä tallella.

- Oli todella mukava palata MM-sarjaan ja huomata, ettei se vauhti ole mihinkään kadonnut, Gardemeister totesi ja kiitteli tukijoitaan mahdollisuudesta ajaa Jyväskylässä.

Jatkosuunnitelmia Gardemeisterilla ei tällä haavaa ole.

- Haluja kilpailla olisi vaikka kuinka paljon, mutta juuri nyt en osaa seuraavasta kilpailusta. Katsotaan mitä saadaan aikaiseksi.

Lopputulokset Suomen MM-ralli, Super2000 luokka:
1. Juho Hänninen, Skoda Fabia S2000, 2:40:34.6
2. Per-Gunnar Andersson, Skoda Fabia S2000, 2:41:45.3
3. Patrik Sandell, Skoda Fabia S2000, 2:42:04.6
4. Toni Gardemeister, Ford Fiesta S2000, 2:42:21.8
5. Martin Prokop, Ford Fiesta S2000, 2:44:41.8

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister