Toni Gardemeisterin toinen kisapäivä Monte Carlo rallissa sujui todella epäonnisesti. Seitsemänneltä sijalta toiseen päivään lähtenyt Gardemeister koki heti päivän ensimmäisellä EK:lla rengasrikon ja joutui pysähtymään vaihtamaan rengasta.

Lisää ongelmia oli luvassa, kun kypäräpuhelimat temppuilivat ja kartturi Tomi Tuominen joutui lukemaan nuotit siten, että hän piti toisessa kädessään siirtymäkuuloketta, jonka mikrofonin kautta ääni meni kuljettajan korviin.

"Muistin Miikka Anttilan joskus tehneen samoin ja se oli tällä kertaa pelastus. Ei tarvinnut sentään ajaa ihan sokkona", naureskeli Tuominen.

Päivän huimin tilane tuli EK:lla yhdeksän, jossa Gardemeister pyörähti todella kovasta vauhdista. Vaarallisesta tilanteesta selvittiin kuitenkin aika- ja puskurimenetyksellä. Saman EK:n loppupuolella Gardemeister pyörähti uudestaan.

"Olihan päivä. En muista tällaista olleen oikeastaan koskaan. Mikään ei tuntunut toimivan ja sitten vielä pyörähdeltiin pitkin penkkoja. Kisa ei ole mennyt todellakaan suunnitelmien mukaan", sanoi Gardemeister illan päätteeksi.

Suomalaiskuljettajilla on kaksoisjohto ennen päätöspäivää. Mikko Hirvonen on kärjessä ja Juho Hänninen toisena. Kolmantena ajaa Kimi Räikkösen tämän vuoden tallikaveri Sebastien Ogier. Toni Gardemeisterin sijoitus on kymmenes.

Monte Carlo Rally 10/15 EK:ta
1) Mikko Hirvonen - Jarmo Lehtinen Ford Fiesta 3:12.44,0
2) Juho Hänninen - Mikko Markkula Skoda Fabia +47,7s
3) Sebastien Ogier Peugeot 207 +1.10,3s
4) Nicholas Vouilloz Skoda Fabia 1.34,3s
10) Toni Gardemeister - Tomi Tuominen 9.13,0s

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister