Syyskuun toisena viikonloppuna ralliautoilun ammattilainen Toni Gardemeister istahtaa Hankook Corsan Super 2000 ralliauton ratin taakse Pohjois-Espanjassa ajettavassa IRC-rallisarjan Rally Principe de Asturias osakilpailussa. Gardemeister on palkattu testaamaan ja kehittämään autoa.

- Kuumeisesti odotan yhteistyön Opelin rallitoimintaa ylläpitävän MSDn ja Hankookin renkaiden kanssa alkavaksi. Vain reilun vuoden päästä nämä Super 2000 ralliautot nousevat MM-sarjan pääluokaksi ja siksi nyt pitää aktiivisesti tehdä kehitystyötä jotta auto on kilpailukykyinen kun vuoden 2011 alusta näillä aletaan ajamaan kilpaa, Gardemeister kertoo.

Hankookin rallitoiminnasta vastaava Mike Patterson on tyytyväinen saatuaan kokeneen suomalaiskuskin kehittämään erityisesti auton ja Hankookin rallirenkaiden yhdistelmää.

- Pari viikkoa sitten Andreas Mikkelsen teki fantastista työtä meille Tsekkien Barum rallissa, mutta hän oli estynyt jatkamaan kehitystyötä Espanjassa. Onneksi saimme Gardemeisterin ja hänen kartanlukija Tomi Tuomisen tuomaan näkemyksiään autostamme Espanjan kisaan. Heidän kokemuksensa ralliautoilun maailmasta on erittäin tärkeää meille kun ensi vuonna tulemme kilpailemaan suositussa IRC-rallisarjassa, Patterson sanoo.

Vaikka Espanjan Asturias ralli on uusi kilpailu Gardemeisterille, on hänellä huikea kokemus testaamisesta ja kilpailemisesta Espanjalaisilla teillä. Gardemeister starttaa toiveikkaana tulevaan kilpailuun.

- Edessä on mielenkiintoinen kilpailu niin MSDlle, Hankookille kuin myös meille kuljettajille. Olen onnellinen saadakseni olla osa IRC-rallisarjassa kokonaan uuden tehdastiimin toimintaa, Gardemeister kertoo.

Principe de Asturias ralli ajetaan 10-12 syyskuuta.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister