Kapea katurata tarjosi yleisölle viihdettä koko rahan edestä Race of Porvoo -tapahtumassa lauantaina.

Törmäyksiltäkään ei vältytty, kun muun muassa Jyrki Järvilehto huristeli pienellä Legends-autolla betoniporsaaseen vain hetki ennen maaliviivaa, mutta taisteli auton vielä kunnialla kisan loppuun asti.

Myös Toni Gardemeisterilla meni jarrutus hieman pitkäksi BMW:n ratissa ja hän ruttasi peltiä törmätessään betoniaitaan toisessa mutkassa ennen radan pääsuoraa.

Kartingin näytösajossa nuori kuljettaja törmäsi kovassa vauhdissa rata-aitaan ja hänet kuljetettiin törmäyksen jälkeen sairaalaan hoidettavaksi.

- Kuljettaja on onneksi ilmeisesti toipumassa pahannäköisestä tällistään, joten vaikuttaa siltä, että haastavasta radasta ja kovasta vauhdista huolimatta vakavammilta onnettomuuksilta vältyttiin, järjestäjät tiedottivat.

Törmäilystä huolimatta tapahtumassa ajamistaan autoista BMW oli eniten Gardemeisterin makuun. Radasta hän oppi pitämään muutaman kierroksen jälkeen.

- Alkuun rata tuntui oudolta, mutta mitä enemmän ajoi, sitä hauskemmalta homma tuntui.

Nopeita, ajettavia mutkia saisi hänen mielestään olla kuitenkin enemmän. Gardemeister nautti päivästä Race of Porvoossa silti täysin siemauksin.

- Kyllä on ollut mukavaa ajaa pitkästä aikaa, hehkutti ilman rallin MM-sarjan tehdastallipaikkaa tällä hetkellä oleva Gardemeister.

Tallipaikat ovat tällä hetkellä kiven alla.

- Iso kasa rahaa pitäisi olla mukana, että ajamaan pääsisi, harmitteli kokenut kuski.

Sekä ratatapahtumassa että illan huipentaneessa Negativen konsertissa oli mukavasti yleisöä.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister