Meksikossa ajettava Rally of Nations ei sujunut Toni Gardemeisterilta lauantainakaan ruusuisesti. Gardemeisterilla ei ollut perjantain vaikeuksien jälkeen mahdollisuutta minkäänlaisiin sijoituksiin, mutta tarkoitus oli ajaa muutama pohja-aika. Alku näyttikin hyvältä, sillä ensimmäiselle EK:lle tuli kolmanneksi nopein aika spinnauksesta huolimatta. Erikoiskokeen lopussa Mitsubishin jarrut vielä katosivat ja Gardemeisterilla oli tarkoitus ilmata jarrut kartturinsa Tomi Tuomisen kanssa, mutta autosta ei löytynyt sopivaa työkalua, eikä liioin jarrunestettä.

Päivän toisella erikoiskokeella auton vasen takarengas puhkesi ja autokunta pysähtyi vaihtamaan rengasta. Yksi pulteista oli kuitenkin jumissa, eikä renkaanvaihto onnistunut. Lopulta vanteen jäähdyttyä erikoiskokeen jälkeen rengas saatiin vaihdettua ja kaksikko pääsi seuraavalle erikoiskokeelle runsaasti muiden perässä.

Päivän kolmannelle EK:lle syntyikin pohja-aika. Huollon jälkeisellä erikoiskokeella Gardemeister ajoi vielä jaetut pohjat, mutta heti seuraavan EK:n ensimmäisessä mutkassa vetoaksi katkesi ja kisa jäi taas kesken.

"Tuntuu siltä, että aina kun alkaa kulkea, niin joku paikka hajoaa. Tämä on ollut teema viime vuodesta lähtien. Harmittaa pirusti", sanoi Gardemeister.

Suomen Harri Rovanperä ajoi päivän tasaisesti, vaikka kärsi moottorin ylikuumenemisesta. Iltapäivällä Rovanperän vauhti alkoi pitkän ajotauon jälkeen löytyä ajat olivat hyviä.

"Kyllä sen huomaa, ettei ruoste lähde ranteista ihan heittämällä. Nyt sain kuitenkin pikkasen fiiliksen päälle. Ihan OK kolmen vuoden tauon jälkeen", kertoi Rovanperä.

Rovanperän ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä päivän viimeisellä erikoiskokeella auton moottori hajosi ja Harri parkkeerasi autonsa maali AT:n jälkeen tien sivuun.

Kilpailua johtaa itävaltalainen Andreas Aigner. Maiden välisessä kisassa Espanja on ajamassa ylivoimaiseen voittoon.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister