Meksikossa ajettava Rally of Nations ei sujunut suomalaiskuljettajilta suotaisasti sen avauspäivänä. Sekä Harri Rovanperä, että Toni Gardemeister joutuivat keskeyttämään autoihin tulleiden vikojen vuoksi. Rovanperä keskeytti jo ennen ensimmäistä erikoiskoetta, kun tukivarren pultti meni poikki.

"En ole koskaan urani aikana kokenut samanlaista. Lämmitin renkaita ja yhtäkkiä pyörä taittui alle. Vanha ja väsynyt pultti meni poikki ja kisa oli siinä", kertoi Rovanperä keskeytyksestään.

Toni Gardemeister aloitti kisan hyvin ja oli ensimmäisellä huoltotauolla kolmantena, mutta toisella lenkillä myös hänen autossaan ilmeni lapsellinen vika.

"Rattiakselin pultti oli varmistamatta ja se löystyi pikkuhiljaa ja lopulta irtosi kokonaan. Onneksi tämä ei tapahtunut vauhdikkaalla osuudella", sanoi Gardemeister.

Gardemeister ajoi ennen keskeytystään pohja-ajan ja oli keskeytykseen päättyneellä erikoiskokeella väliaikojen perusteella ajamassa reiluja pohjia, mutta lopulta kävi toisin.

"Tämä on suoraan sanottuna aika pelottavaa, että molemmissa autoissa on tällainen vika. Tiimi saa varmistaa kolmeen kertaan kaikki paikat, ennen kuin lähdemme superralliin lauantaina. Muussa tapauksessa on varmaan parempi jäädä altaalle ottamaan aurinkoa", manasi Gardemeisterin kartanlukija Tomi Tuominen.

Kilpailua johtaa itävaltalainen Manfred Stohl. Maiden välistä kilpailua johtaa Espanja.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister