Tammikuussa ajetun Monte Carlo Rallin jälkeen hiljaiseloa viettänyt kilpailijapari Toni Gardemeister - Tomi Tuominen osallistuvat juhannuksena San Marinossa ajettavaan EM-ralliin. Kilpailu on kaksipäiväinen ja siinä ajetaan kaikkiaan kymmenen erikoiskoetta. Reitti on yksinkertainen, sillä perjantaina ajetaan vain lyhyt yleisö EK ja lauantaina kierretään kolme soralla ajettavaa erikoiskoetta kolmeen kertaan.

Gardemeister ajaa kilpailun Tommi Mäkinen Racingin N-ryhmän Subarulla. EM-sarjassa WRC-autot ovat kiellettyjä, mutta N-ryhmäläisten lisäksi samoista pisteistä ajavat Super2000-luokan autot. Gardemeister odottaa innolla paluuta ratin taakse.

"Lähden todella mielelläni San Marinoon, vaikka kisa ajetaankin kesän parhaimman kotimaisen viikonlopun aikaan. Tammikuun jälkeen en ole kisoja ajanut, joten jo on aikakin".

Tavoitteita kilpailuun on todella vaikea asettaa, sillä Gardemeisterilla ei ole kokemusta N-ryhmän Subarusta.

"Uskon, että voimme taistella hyvistä sijoituksista, vaikka joudumme taistelemaan Super2000-luokan autoja vastaan. Ajoin Monte Carlo rallin Fiatin super kakstonnisella ja tiedän hyvin sen luokan autojen suorituskyvyn. Pääsen onneksi ajamaan yhden päivän testiä Subarulla täällä Suomessa ennen kilpailua, joten ihan kylmiltään ei onneksi jouduta kisaan lähtemään. Lisäksi ennen kisaa ajetaan vielä San Marinossa Shakedown".

Kilpailu startaa perjantaina 19.6, jolloin ajetaan vain yksi lyhyt yleisö-EK. Lauantaina 20.6. ajetaan yhdeksän erikoiskoetta.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister