Heinäkuun puolivälissä ajettavaan Corona Rally Mexicoon osallistuvat Suomesta Toni Gardemeister ja Harri Rovanperä. Kokeneet kuljettajat muodostavat Suomen maajoukkueen kolmipäiväisessä rallissa, jossa useat maat mittelevät paremmuudesta keskenään. Kilpailu kantaa nimeä Rally of Nations.

Osallistujalista on komeaa luettavaa, sillä joukosta löytyy mm. seuraavia nimiä. Ranskan joukkueessa ajavat Didier Auriol ja Brice Tirabassi, Ruotsin joukkueessa Gardemeisterin viime vuoden tallikaveri Per-Gunnar Anderrsson ja tänä vuonna N-ryhmän MM-sarjaa kiertävä Patrik Sandell. Itävallan joukkueen muodostavat viime vuoden N-ryhmän maailmanmestari Adreas Aigner ja Manfred Stohl. Kris Meeke ja Niall McShea edustavat Englantia.

Kilpailu ajetaan valtaosin samoilla teillä, kuin viime vuoden Meksikon MM-ralli. Yhteispituutta erikoiskokeille tulee vajaa kolmesataa kilometriä. Kaikki Rally of Nations kilpailijat ajavat N-ryhmän autoilla. Gardemeister ja Rovanperä osallistuvat kisaan Mitsubishi Lancer Evolution 9 - autoilla.

"Tulossa on todella mielenkiintoinen tapahtuma. Järjestäjät ovat tehneet kilpailun eteen uskomattoman paljon työtä ja uskon meidän yllättyvän, kun pääsemme paikalle", sanoo innolla kisaa odottava Gardemeister.

Kilpailu on todella suuren luokan tapahtuma, sillä se televisioidaan 138 maahan. Gardemeisterin kartanlukijana toimii tuttuun tapaan Tomi Tuominen ja Harri Rovanperän nuotit lukee Jouni Arolainen.

"Pääsemme hyödyntämään paljon viime vuoden nuotteja. Vain yksi EK on kokonaan uusi ja sekin ajettiin viime vuonna toiseen suuntaan. Yhdestä EK:ta on uutta puolestaan viimeinen kymmenen kilometriä. Muuten mennään viime vuoden papereilla", valaisee kartanlukija Tomi Tuominen reittiä.

Kilpailussa lasketaan pisteitä joukkueille erikoiskoesijoitusten mukaan. Näin ollen kuljettajien pitää osata taktikoida kilpailun edetessä, eikä laittaa kaikkea yhden kortin varaan. Suomen joukkue on yksi ennakkosuosikeista.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister