Toni Gardemeisterin kartturin pesti sujui mukavasti kesäisessä kelissa Kaakkois-Rallissa. Toni luotsasi uransa alussa olevaa Jouni Nurmea neljän EK:n rallissa, jakaen samalla oman kokemuksensa kautta tietoa eteenpäin. Pari sijoittui lopulta B-junioreissa sijalle 16.

Kisa lähti käyntiin kovalla yrityksellä ja heti ensimmäisellä pätkällä BMW oli suistua kaseikkoon. Tilanteen jälkeen Toni käski kuljettajaa rauhoittamaan tilanteen ja loppu erikoiskokeesta sujuikin varman päälle. Toinen EK meni myös rauhallisemmin, mutta kolmannella EK:lla ajorytmi alkoi löytyä.

"Jouni sai selvästi itseluottamusta ja alkoi viemään autoa paremmin kisan edetessä. Alkuun homma oli yliyrittämistä, kuten nuorilla kuljettajilla usein on. Mutta kolmas EK oli jo ihan rallin ajamista", kertasi Gardemeister.

Ennen viimeistä EK:ta pari oli tukevasti kymmenen parhaan joukossa, kunnes perinteisin "b-junnumoka" yllätti viimeisellä EK:lla.

"Viimeisen EK:n alku meni todella hienosti, kunnes tulimme ihan normaaliin risteykseen. Siinä tapahtui kuitenkin virhe ja valuimme puoleksi minuutiksi ojaan. Harmi sinänsä, mutta tietysti opettavainen", sanoi Toni.

Kuljettaja Jouni Nurmi oli tyytyväinen kilpailusta saamaansa kokemukseen.

"Tonin neuvot olivat todella hyviä ja sain niistä paljon oppia ja itseluottamusta. Tästä oli varmasti hyötyä tulevia kisoja ajatellen", kiitteli Nurmi.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister