Pudotus huipputasolta voi olla joskus raju. No, tämä oli tietysti huumoria, mutta jotain tällaista on nähtävissä helatorstaina 21.5. ajettavassa Kaakkoisrallissa. Rallin huipputasolla kymmenisen vuotta maailmaa kiertänyt Toni Gardemeister osallistuu B-junioreiden luokassa kyseiseen kilpailuun. Tällä kertaa tosin Jouni Nurmen kartanlukijana.

Säännöt mahdollistavat kokeneenkin kuljettajan tai kartanlukijan istuvan aloittelevan kuljettajan vierellä, mutta missään vaiheessa kilpailua hän ei saa ajaa autoa metriäkään. Ei edes siirtymällä. Tonille tämä on mukava tapa vetää ajovarusteet ylle pitkästä aikaa.

"Hyvä ystäväni Jouni Nurmi kysyi minua vierelleen tähän kilpailuun ja päätin suostua. Samalla pääsen antamaan vinkkejä hänelle ajamisesta. B-junnut tuppaavat ajamaan nopeat paikat liian hiljaa ja hyvin usein hitaat paikat aivan liian kovaa. Toivottavasti pystyn tosiaan antamaan Jounille joitain hyödyllisiä vinkkejä, joista on hänelle hyötyä tulevaisuudessa", kertoi Toni.

Kaksikko osallistuu kilpailuun Extreme-luokan BMW 325-mallilla. Kisa kurvaillaan Haminan ympäristössä ja siinä ajetaan neljä erikoiskoetta, yhteispituudeltaan vajaa 40km.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister