Rallin MM-sarjan ollessa murrosvaiheessa monet muut sarjat nostavat päätään. Yksi näistä on IRC-sarja, jossa ajetaan Super2000 luokan autoilla. Nämä autot ovat juuri niitä, jotka tulevat astumaan tietyin muutoksin MM-sarjan baanoille vuodesta 2010 lähtien. Autot ovat kakslilitraisia ja nelivetoisia, mutta MM-sarjan autoista poiketen vapaastihengittäviä.

IRC-rallisarja (Intercontinental Rally Challenge) on todella kansainvälinen. Sen kalenterissa ovat mukana mm. sellaiset legendaariset kilpailut kuin Monte Carlo, Safari ja SanRemo.

Avauskisa Monte Carlo ralli käynnistyy keskiviikko-aamuna Monacosta ja rallikaravaani siirtyy päivän myötä kohti Valencea. Pääosa erikoiskokeista ajetaan Valencen ympäristössä, mutta viimeisenä kilpailupäivänä perjantaina on vuorossa mm. Turinin erikoiskoe kahteen kertaan.

Monte Carlon lähtölista on hienoa luettavaa. Mukana on peräti kolme suomalaiskuljettajaa, joita vastaan asettuu useat tunnetut nimet. Juho Hänninen osallistuu ensimmäiseen kilpailuunsa Skodan tehdaskuljettajana, Anton Alen ajaa Fiat Abarthin tehdastiimissä ja Toni Gardemeister yksityistiimin Abarthilla.

Rallin maailmanmestari Didier Auriol on mukana Peugeot 207:llä ja Sebastien Loebin suojatti, Citroenin tehdasautoa tänä vuonna muutamassa MM-rallissa ajava Sebastien Ogier ajaa niin ikään Montessa Peugeotilla.

Toni Gardemeister on menestynyt hyvin Montessa. Vuonna 2005 hän oli toinen ja vuotta myöhemmin kolmas. Nyt tavoitteet ovat palkintokorokkeella.

"Vaikka olemme liikkeellä yksityistiimin autolla, niin uskon meidän pystyvän taistelemaan kärkisijoituksista. Keli on vaikeampi kuin ikinä oman urani aikana, mutta uskon sen sopivan meille", kertoo Toni kisan alla.

Kilpailu on samalla Gardemeisterin juhlakisa. Tonille Monten startti on jo uran kymmenes. Gardemeisterin kartanlukijana toimii Tomi Tuominen.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister