Toni Gardemeisterin kilpailu päättyi harmittavaan keskeytykseen Monte Carlo rallissa vain kolme erikoiskoetta ennen maalia. Siinä vaiheessa hän ajoi tukevalla kakkostilalla.

Gardemeisterin päivä lähti hyvin käyntiin, sillä hän nousi päivän ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen toiseksi. Kun illalla kilpailijat lähtivät kohti Turinin erikoiskokeita, tavoitteena oli vähintään pitää toinen tila ja mahdollisesti ottaa kiinni johdossa ajanut Sebastien Ogier.

Vaikeudet alkoivat kuitenkin jo ennen Turinin ensimmäistä EK:ta. Muutama minuutti ennen starttia auton latausjännite putosi ja teho moottorista putosi jälleen. Vika oli kuitenkin avauspäivää pahempi, sillä nyt autosta katosivat virrat kokonaan erikoiskokeen jälkeen ja Fiat hyytyi siirtymätaipaleelle.

"Harmittaa todella paljon. Olimme juuri Tomin kanssa puhuneet, kuinka hienoa on ajaa taas kärkitiloita vaikean viime kauden jälkeen. Sitten onnetar käänsi meille tylysti selkänsä. Koko kisa oli täynnä ongelmia, mutta luulimme selättäneemme ne. Toisin kuitenkin kävi. No, tämä on rallia", sanoi Toni keskeytyksen jälkeen.

Kilpailun voittoon ajoi ranskalainen Sebastien Ogier Peugeotilla. Ranskalaismerkki otti kisassa kolmoisvoiton.

Monte Carlo ralli 2009 Lopputulokset
1) Sebastien Ogier, Peugeot 207 S2000
2) Freddy Loix, Peugeot 207 S2000
3) Stephane Sarrazin, Peugeot 207 S2000
4) Jan Kopecky, Skoda Fabia S2000
****
6) Anton Alen - Timo Alanne, Fiat Grande Punto S2000

keskeyttäneitä:
Juho Hänninen - Mikko Markkula, Skoda Fabia, syy ulosajo
Toni Gardemeister - Tomi Tuominen, Fiat Grande Punto, syy sähköt

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister