Suzukin tehdaskuljettaja Toni Gardemeister sijoittui kartanlukijansa Tomi Tuomisen kanssa kuudenneksi Japanin MM-rallissa. Kilpailu oli kauden toiseksi viimeinen koitos kaikkiaan viidestätoista osakilpailusta. Gardemeisterin tallikaveri, ruotsalainen Per-Gunnar Andersson ajoi viidennelle tilalle. Sijoitukset ovat Suzukin parhaat, eivätkä olisi voineet tulla parempaan paikkaan. Ajettiinhan kisa Suzukin kotimaassa.

Gardemeister aloitti kisan rauhassa, mutta nousi toisen kisapäivän aikana taistelemaan vahvasti pistesijoista. Muiden kuljettajien ongelmat nostivat hänet lauantain päätteeksi kuudenneksi. Gardemeister tuskaili auton ajettavuuden kanssa koko lauantai-päivän.

"En uskaltanut mennä yhtään röykkyisillä teillä, sillä auto kimpoili pateissa mihin sattuu. Koko ajan sai pelätä, että menemme puskaan, jos seuraavaan monttuun ajaa edes vähän lujempaa", kertoi Toni lauantai päätteeksi.

Sunnuntaille jäi vielä taisteltavaa, sillä edessä ollut Matthew Wilson oli vain reilut viisi sekuntia edellä. Gardemeister ohitti Wilsonin tuloksissa sunnuntain toisen EK:n jälkeen ja nousi huoltoon mennessä sijalle viisi. Iltapäivän lenkillä Suzukin PG Andersson ajoi veden peittämät erikoiskokeet uskomattomalla vauhdilla ja nousin Tonin edelle. Suzuki-kaksikko ajoi kuitenkin vahvat sijoitukset tiiminsä kotikisassa. PG oli siis viides ja Toni kuudes.

"Tallikaverille nostan hattua todella korkealle. Meistä tuntui, että auto liukuu väkisin ulos tieltä ja vauhti oli sen mukaista. PG:n ajotyyli sopi tähän keliin paremmin kuin Tonin. Olemme kuitenkin tyytyväisiä, sillä saavutimme hienon tuloksen kauden tärkeimmässä kilpailussa. Meillä oli aamupäivällä jo useampi tilanne ja halusimme todella varmistaa maaliinpääsyn", totesi kartturi Tomi Tuominen.

Japanin MM-rallin voittoon ajoi Fordin Mikko Hirvonen. Citroenin ässä Sebastien Loeb varmisti kolmannella tilallaan jo uransa viidennen mestaruuden.

Kauden viimeinen kilpailu ajetaan joulukuun alussa Walesissa.

Lopputulokset Japanin MM-ralli:
1. M Hirvonen/J Lehtinen FIN Ford Focus RS 3hr 25min 03.0sec
2. J-M Latvala/M Anttila FIN Ford Focus RS 3hr 25min 34.1sec
3. S Loeb/D Elena FRA Citroen C4 3hr 27min 33.6sec
4. C Atkinson/S Prévot AUS Subaru Impreza 3hr 28min 45.4sec
5. P-G Andersson/J Andersson SWE Suzuki SX4 3hr 30min 15.9sec
6. T Gardemeister/T Tuominen FIN Suzuki SX4 3hr 31min 12.4sec
7. M Wilson/S Martin GBR Ford Focus RS 3hr 32min 08.3sec
8. P Solberg/P Mills NOR Subaru Impreza 3hr 38min 22.9sec
9. F Villagra/J Perez Companc ARG Ford Focus RS 3hr 40min 43.8sec
10 D Sordo/M Marti ESP Citroen C4 3hr 42min 11.5sec

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister