Rallin MM-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu on Suzukille tärkeä tapahtuma, sillä tiimi kilpailee ensimmäistä kertaa SX4 WRC:llä merkin kotimaassa.

Vuodesta 2005 MM-sarjassa olleen kilpailun keskuspaikkana on ensimmäistä kertaa olympialaisista tunnettu Sapporo. Näin myös kilpailun reitti on käytännössä kaikille uusi, mikä lisää entisestään kilpailun haasteellisuutta. Erikoiskokeille on leimallista kapeat, puiden ja pensaikkojen varjostamat nopeahkot tiet ja kiristyvät mutkat. Erikoiskokeiden pinta on pehmeähköä soraa, joka sateella muuttuu mutaiseksi, kuten Argentiinassa tai Walesissa.

Rally Japanin avauspäivän, torstain 30.10. ohjelmassa on seremoniallinen startti. Kun kilpailijat ovat maalissa sunnuntaina 2.11. iltapäivällä, on takana 29 erikoiskoetta, joille kertyy mittaa 343,69 kilometriä.

Kahden asfaltilla ajetun osakilpailun jälkeen palataan soralle. Töitä on tehty etenkin voimansiirron kanssa, jotta autoista tulisi nopeammin reagoivia. Myös sopivien jousi/iskunvaimenninyhdistelmien löytäminen on erittäin tärkeätä.

Kilpailun aikana autojen ajokorkeuksia pitää varmasti muuttaa, sillä kahteen kertaan ajettavat erikoiskokeet voivat märän syyskelin takia mennä syville urille. Joka tapauksessa Suzukilla on tavoitteena myös menestyä aiempaa paremmin tuhansien fanien silmien edessä.

Sekä Toni Gardemeister että P-G Andersson ovat ajaneet kilpaa ainoastaan kerran aikaisemmin Japanissa vuonna 2005.

”Japanin osakilpailu on erittäin vaikea ralli, jossa virheen tekeminen on todella helppoa. Ja tämän ovat monet kuljettajat saaneet karvaasti kokea. Minulla ei ole oikeastaan mitään hajua, mitä on odotettavissa, mutta jos Japanissa aikoo pärjätä, pitää ajaa siististi ja tarkasti, eikä kauheasti kannata leikata mutkia tai roikkua jätöissä,” Gardemeister kuvailee.

Japanin osakilpailu ei ole mikä tahansa soraralli; kilpailu on Suzukin kotiralli, ja siksi se on tiimille erittäin tärkeä. Jokainen tiimin jäsen on äärimmäisen keskittynyt ja sitoutunut tekemään kauden parhaan tuloksen. Molemmat SX4 WRC:t on huollettu ja tarkastettu erittäin huolellisesti.

“Japani tulee olemaan meille erittäin iso haaste, sillä kaikki erikoiskokeet ovat täysin uusia, eikä meillä ole niistä lainkaan kokemusta. Mutta onneksi sitä kokemusta ei ole muillakaan, joten olemme tässä mielessä kaikkien kanssa samalla viivalla. Kauden toisella puoliskolla autojemme luotettavuus on kohentunut huomattavasti. Koko tiimi on kehittynyt kauden aikana askel askeleelta, ja aikomuksemme on jatkaa tätä kehitystä myös Japanissa,” Suzuki World ally Teamin johtaja Shusuke Inagaki kertoo.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister