Kahden viikon sisään ajetut asfalttikisat tuottivat Toni Gardemeisterille epäonnenluvun sijaluvut. Espanjassa Suzuki-kuljettaja sijoittui rengasrikkojen seurauksena sijaluvulle 13 ja sama sijoitus tuli myös Korsikalta. Espanjassa sijoituksen putoaminen ei harmittanut siitä syystä, että pisteille ei ollut ajamalla asiaa, mutta Korsikalla Tonilla oli kaikki mahdollisuudet ajaa kahdeksan parhaan joukkoon.

"Olimme lauantaina hyvässä vauhdissa ja saimme karistettua takana olleet vastustajat aamupäivän lenkillä. Samoin iltapäivän ensimmäinen EK meni hyvin ja myös seuraavalla olimme spliteissä vastuajiamme edellä. Sitten auton bensanpaineet katosivat ja peli oli samantien selvä", kertoi Toni.

Gardemeister ja kartturinsa Tomi Tuominen seisoskelivat EK:n varrella nelisen minuuttia ja pääsivät jatkamaan matkaa suoraan Subarun kolmatta tehdasautoa ajaneen Tirabassin perään. Siitä eteenpäin edessä oli kisan erikoisin osuus.

"Ajoin loppupätkän aivan Tirabassin kontissa kiinni rallicross-tyyliin. Autojen erot tulivat siinä samalla hyvin esiin, sillä aina kun suora aukesi, Subaru meni karkuun, mutta mutkissa sain aina "Tiramisun" kiinni. Täytyy myöntää, että meillä oli Tomin kanssa niin sanotusti ratkiriemukkaat kilometrit".

Sunnuntaipäivä meni lähinnä auton erilaisten säätöjen testailuun, eikä motivaatio ollut enää huipussaan. Tuloksena kisasta siis sijaluku 13. Viimeisenä päivänä eteen sattui vielä varsin erikoinen näky. Tomi kuvailuu tilannetta seuraavasti.

"Pari kilometriä yhden EK:n lähdöstä tulimme hitaaseen oikeaan, jossa nippu rallikatsojia laski kylmän rauhallisesti housut alas ja näyttivät karvaisia ahtereitaan. Toni havaitsi vielä yhden juipin tekevän näyttävää helikopteria. Seuraavan kilometrin ajan nauroimme vedet silmissä, eikä keskittymisestä tullut yhtään mitään. Sinänsä ihan huvittava tapahtuma, vaikka miesten hanurit eivät ole ikinä olleet ainakaan mulle ihan se prioriteetti numero yksi", naureskeli Tomi.

Kaudesta on jäljellä vielä kaksi osakilpailua. Seuraavaksi ajetaan Suzukin kotimaassa Japanissa ja kausi päättyy perinteisesti Walesiin.

Lopputulokset Korsikan MM-ralli:
1. S Loeb/D Elena FRA Citroen C4 3hr 42min 58.0sec
2. M Hirvonen/J Lehtinen FIN Ford Focus RS 3hr 46min 22.7sec
3. F Duval/P Pivato BEL Ford Focus RS 3hr 46min 29.6sec
4. J-M Latvala/M Anttila FIN Ford Focus RS 3hr 46min 35.5sec
5. P Solberg/P Mills NOR Subaru Impreza 3hr 48min 33.4sec
6. C Atkinson/S Prévot AUS Subaru Impreza 3hr 49min 08.4sec
7. U Aava/K Sikk EST Citroen C4 3hr 50min 23.2sec
8. M Wilson/S Martin GBR Ford Focus RS 3hr 52min 00.2sec
9. M Østberg/O Unnerud NOR Subaru Impreza 3hr 52min 11.3sec
10 B Clark/P Nagle GBR Ford Focus RS 3hr 56min 36.3sec

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister