Toni Gardemeister on Suomen MM-rallissa tikkuisen haasteen edessä. Suzuki-talli haluaa kuljettajansa ajavan varman päälle ja maaliin asti.

- Mielellään ajaisin täysillä, mutta talli haluaa, että ajan varmasti maaliin. Nämä autot ovat vielä lähdössä ensi viikolla kohti Uuden-Seelannin rallia, Gardemeister sanoo.

Suzuki-tallin ensimmäinen täysi kausi MM-sarjassa on alkanut takuten. Gardemeister ja Per-Gunnar Andersson ovat kasanneet kauden kahdeksasta ensimmäisestä MM-osakilpailusta yhteensä kolme kuljettajien MM-pistettä. Kummankin menoa ovat verottaneet lukuisat tekniset ongelmat.

- Nyt ne alustan osat, jotka ovat alkukauden aikana pettäneet ovat uusia. Myös hydrauliikkajärjestelmää on uusittu ja auto on keventynyt, Gardemeister sanoo.

Testaaminen olematonta

Tallin ongelmana on niukka talous. Testaamiseen ei ole löytynyt aikaa ja mahdollisuuksia siten kuin ehkä olisi syytä. Gardemeister sanoo, ettei hän osaa sanoa, mikä loppukauden testiohjelma on.

Suomen MM-rallia varten Gardemeister testasi noin 60 kilometrin verran kilpa-autolla maanantaina. Varsinaisia testiautoja ei tallilla ole.

- Testissä auto tuntui hyvältä ja noiden uudistusten mukana luotettavuuttakin on varmaan tullut lisää. Ja kun auto on kevyempi, se tuntuu olevan myös nopeampi, Gardemeister sanoo.

Suomen MM-ralli lähtee toden teolla liikkeelle perjantaina 10 erikoiskokeen etapilla torstain yleisöek:n jälkeen. Gardemeister aikoo sovittaa vauhtinsa omien ja tallin toiveiden välimaastoon.

- Näillä teillä jos oikein rupeaa varmistelemaan, siinä katoaa rytmi ja sen jälkeen tulee vaikeuksia. Pitää koettaa katsoa sellainen sopiva vauhti.

Anderssonille uusi kone

Gardemeisterin tallitoverin Per-Gunnar Anderssonin Suomen MM-ralli alkoi konevialla testierikoiskokeella torstaina. Ruotsalaispilotin kone kävi vain kolmella sylinterillä kun hän tuikkasi autonsa ek:lle ensi kertaa. Talli päätti siten vaihtaa hänen ajokkiinsa moottorin.

Koneenvaihto ei tuonut ruotsalaiselle aikasakkoa. Kisan tuomaristo käsitteli asian ja totesi talliin saaneen FIA:lta aiemmin tällä kaudella luvan kahteen ylimääräiseen moottorinvaihtoon kauden aikana ilman aikasakkoa.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister