Rallin MM-sarjan kesätauon päättää kauden nopein ja ehkäpä haasteellisin osakilpailu, ensi torstaina käynnistyvä Neste Oil Ralli Jyväskylässä. Sorateiden Grand Prix lempinimen saaneen kilpailun reitti on uudistunut edellisiin kertoihin verrattuna. Nyt kaikkein nopeimmat osuudet on korvattu hiukan kapeammilla ja teknisimmillä osuuksilla, jotta keskinopeudet pysyisivät kurissa. Joka tapauksessa, keskinopeudet nousevat paikoin 130 km/h paikkeille.

Suomen MM-ralli on Suzukille tärkeä kilpailu, sillä Jyväskylässä tulikasteensa saa SX4 WRC:n toinen evoluutioversio. Luokiteltujen uusien osien ansiosta SX4 WRC on nyt kevyempi, luotettavampi ja kilpailukykyisempi.

Toni Gardemeisterin ja P-G Anderssonin Suomessa käytössä olevat autot ovat täysin uusia.Tiimin molemmat kuljettajat ajoivat viimeistelytestit juuri ennen nuotitusjakson alkua Kouvolan lähistöllä. Viime hetken testeissä haettiin optimaalisia alustansäätöjä kilpailuun, jossa vaaditaan jousitukselta eniten koko kauden aikana.

Valkealalainen Toni Gardemeisterin kesätauko ei ollut aivan rallivapaa. Loman aikana hän kävi ajamassa ralliautoilun SM-sarjan osakilpailun Kouvolassa omalla F-ryhmän kilpurillaan. Hän johti kilpailua ylivoimaisesti teknisestä viasta aiheutuneeseen keskeytykseen saakka. MM-sarjassa ”Gardelle” nuotteja lukeva Tomi Tuominen vietti sapattia ja häntä tuurasi Tonin tyttöystävänsä Mia.

”Olihan se ihan hauskaa, etenkin kun tiet Kouvolan ympäristössä ovat samantyyppisiä kuin Jyväskylässäkin,” Toni kertoo. ”Maanantainen testi antoi meille tuntuman siitä, missä tällä hetkellä menemme. Monet kilpailijamme ovat meitä edellä etenkin moottorin tehoissa, mikä on aika merkittävä seikka Jyväskylässä. Mutta toisaalta paikallistuntemuksemme auttaa varmasti viikonlopun kilpailussa. Olen ollut Jyväskylässä aina hyvässä vauhdissa, mutta aina on tullut jotain ongelmia eteen. Jos saamme muutaman erikoiskoeajan viiden parhaan joukkoon, niin se kertoo, että kehitystä on tapahtunut,” hän miettii.

Suzuki on käyttänyt kesätauon uudistuneen, Suomessa ensi kertaa kilpailussa esiintyvän, SX4 WRC:n rakentamiseen. Suorituskyvyn lisäämisen ohella muutostöissä on keskitytty auton luotettavuuden parantamiseen, kauden yhden teeman mukaisesti.

Suzuki World Rally Team on tehnyt kaksi täysin uutta SX4 WRC.tä, jotka on rakennettu aiempaa kevyemmiksi tekemättä kuitenkaan kompromisseja vahvuuden tahi korin jäykkyyden suhteen. Maanantaisessa testissä kuljettajat pääsivät ensi kertaa kokeilemaan kilpailusäädöissä olevaa uudistunutta autoa sekä Pirellin pehmeämmän seoksen renkaita, joita käytetään ensimmäisen kerran tämän kauden aikana.

”Rallin MM-sarja on opettanut meitä paikoin kovalla kädellä, mutta se kuuluu osaltaan tähän kuvioon. Nyt olemme ottaneet näistä kokemuksista opiksemme, ja tuomme näistä läksyistä oppimiamme asioita käytännön tasolle kauden nopeimmassa ja ehkäpä vaativimmassa rallissa, ” Suzuki World Rally Teamin johtaja Nobuhiro ”Monster” Tajima painottaa.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister