Kuluvalla kilpailukaudella ralliautoilun MM-sarjan valikoituja osakilpailua WRC-autolla ajaneen Toni Gardemeisterin, 32, kilpailukausi jatkuu vielä yhdellä kilpailulla. Hän osallistuu vajaan kahden viikon päästä Italiassa Bolognan autonäyttelyn yhteydessä ajettavaan Bettegan muistokilpailuun Citroen XSara WRC ralliautolla.

1980-luvulla rallia Lancialla ajaneen ja vuonna 1985 Korsikan MM-rallin ulosajossa menehtyneen kuuluisan italialaisen ralliautoilijan Attilio Bettegan muistokilpailu on useana vuonna ollut niin Gardemeisterin kuin muiden kilpailijoiden kilpailukauden päätös. Toni on osallistunut yli 100000 silmäparin edessä mies-miestä -vastaan ajettuun rallisprint -kilpailuun vuodesta 1996 lähtien. Näiden vuosien aikana hän on ajanut kilpailussa niin Lancialla, Seatilla, Toyota Corolla WRC kuin viimeisinä vuosina Citroen XSara WRC ralliautoilla.

- Kilpailu ajetaan isolla kentällä huikean ihmismassan keskellä. Aikaisempina vuosina kaikilla on ollut tapahtuman aikana erittäin hyvä meininki enkä usko tänä vuonna tahdin olevan yhtään toinen. Siitä varmasti huolen pitävät minun lisäkseni arvoisat kanssakilpailijani, paluun rallipoluille tekevä Markko Märtin sekä MM-sarjan osakilpailuja ajaneet Francois Duval sekä Jan Kopecky, Gardemeister kertoi.

- Parilähtönä ajettavassa kilpailussa ajan kaikki lähdöt samalla Citroen XSara WRC -ralliautolla ja odotettavissa on viileän kelin myötä kosteat sekä liukkaat olosuhteet. Tavoitteeni on viime vuoden tapaan ajaa kilpailun voitosta ja näin jatkaa kuluvan kilpailukauden hienoa suomalaista moottoriurheilumenestystä, Gardemeister jatkoi.

Gardemeister nähdään ralliautoilun MM-sarjassa vuonna 2008

Vaikka vasta muutama päivä sitten MM-sarjan kilpailukauden viimeinen osakilpailu oli täydessä käynnissä, alkaa uusi kilpailukausi jo kuuden viikon päästä perinteikkäällä Monte Carlon MM-rallilla. Koko syksyn ajan Gardemeisterin taustavoimat ovat tehneet hartiavoimin töitä jotta 32-vuotias suomalainen II-kuljettajansa Tomi Tuomisen kanssa nähdään ralliautoilun MM-sarjan osakilpailuissa tulevana kilpailukautena. Palaset ovat loksahdelleet kohdalleen ja näin Toni Gardemeisterin tulevan kilpailukauden kuviot alkavat olemaan selvillä. Gardemeisterin kilpailuohjelma kaudelle 2008 julkaistaan joulukuun aikana.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister