Suomalaisen ralliautoilijan, Toni Gardemeisterin, 32, kilpailukauden 2007 viimeinen moottoriurheiluviikonloppu päättyi menestyksekkäissä tunnelmissa - Italiassa Bolognan autonäyttelyn yhteydessä 23. kerran järjestetyssä Bettegan muistokilpailussa Gardemeister sijoittui tiukan taistelun jälkeen lopulta toiselle tilalle, vain niukasti Viron Markko Märtinille hävinneenä.

Bettegan muistokilpailu ja edeltäneenä iltana ajettu Coppa Dante Salway -kilpailut olivat lyhyitä mies-miestä vastaan sorapinnalla ajettuja rallisprint kilpailuja, jotka kaasuteltiin suuren yleisön keskelle rakennetulla radalla.

Lauantaina Coppa Dante Salwayssa Gardemeisterin kohtalona oli karsiutua välierässä Simone Campedellia vastaan ja näin jäädä neljänneksi. Sunnuntaina Bolognan autonäyttelyn pääkilpailussa, Bettega Memorialissa Toni selvisi finaaliin, jossa hän viiden värikkään startin jälkeen jäi lopulta hopealle MM-sarjasta II-kuljettajansa Michael Parkin menehtymisen seurauksena vuonna 2005 vetäytyneelle Markko Märtinille. Märtin kaasutteli Subaru Impreza WRC-ralliautolla.

Gardemeisterin piti startata kilpailuihin Citroen Xsara WRC ralliautolla, mutta Iso-Britannian MM-rallissa autolla ajanut toinen kuljettaja rikkoi ulosajossa kilpuria niin paljon, ettei sitä ehditty korjata. Kilpailuihin Gardemeister sai allensa Peugeot 307 WRC ralliauton, joka kuitenkin oli niin iskunvaimennuksen kuin lukkojen osalta täysin tehtaan asiakasversio Simone Campedellin ajaessa tehtaan täysiveristä WRC-autoa.

– Olipa fantastinen tapa päättää kilpailukausi. Menestys lämmittää aina sydäntä ja vaikka voittoa ei tällä kertaa tullut, oli finaali Markko Märtiniä vastaan sitäkin antoisampi. Neljän startin jälkeen olimme kummatkin voittaneet kaksi lähtöä - kaikki vain muutaman kymmenyksen erolla toisiimme nähden. Viimeisen startin ja kisan voiton vei Märtin, jälleen vain muutaman kymmenyksen erolla. Ajoin viimeisessä lähdössä yhden mutkan vain hieman leveäksi ja se riitti Märtinille, kertasi Gardemeister suoritustaan.

– Pikaisella komennuksella kisaan kasattu Peugeot 307 WRC ralliauto oli täysissä asiakasasetuksissa. Rallissa ei riitä, että kuljettajan taidot ovat hyvät vaan auton pitää myös olla kaikilta sen osa-alueiltaan kunnossa. Nyt jouduin antamaan tasoitusta iskunvaimennuksen ja lukkojen osalta. En kuitenkaan valita, sillä toinen sija fantastisesti lämmittää mieltä ja antaa suuresti potkua kohti tulevaa kilpailukautta.

Toni Gardemeisterin ja hänen II-kuljettajansa Tomi Tuomisen tulevan kilpailukauden kuviot julkaistaan lähiaikoina.

Lopputulokset XXIII Memorial Bettega,
1. Markko Märtin, Subaru Impreza WRC
2. Toni Gardemeister, Peugeot 307 WRC
3. Francois Duval, Subaru Impreza WRC
4. Simone Campedelli, Peugeot 307 WRC

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister