Suomen Toni Gardemeister ja ruotsalainen Per-Gunnar Andersson on nimetty Suzuki World Rally Teamin kuljettajiksi kaudelle 2008. Gardemeisterin kartturina toimii Tomi Tuominen ja Anderssonille nuotteja lukee Jonas Andersson. Nimeämällä tämän pohjoismaisen kaksikon kuljettajikseen Suzuki seuraa yhtiön kansainvälistä autourheilustrategiaa ja tuo näin kuuluisan kasvon takaisin WRC-areenoille, ja mahdollistaa samalla yhden oman juniorinsa pääsyn yhteen maailman vaativimmista autourheilusarjoista.

Pohjoismaisen nelikon ensiesiintyminen kilpa-areenoilla tapahtuu Monte Carlon MM-rallissa 24.1.2008, jolloin Suzuki aloittaa ensimmäisen täyden kautensa rallin MM-sarjassa WRC-tasolla.

“Toni on yksi maailman parhaista rallikuljettajista, jolla on laaja kokemus niin soralta, asfaltilta kuin lumelta ja jäältäkin, mutta myös erinomaiset kyvyt testata autoa. P-G on ainut henkilö, joka on voittanut junioreiden mestaruustittelin kaksi kertaa. Vuonna 2004 oli autona Suzuki Ignis Super 1600 ja tänä vuonna Suzuki Swift Super 1600. Nyt läheinen ja erittäin menestyksekäs kumppanuus jatkuu rallin WRC-tasolla”, sanoo Suzuki Sportin johtaja ja Suzuki World Rally Teamin päällikkö Nobuhiro “Monster” Tajima. “Yhdessä karttureidensa Tomin ja Jonaksen kanssa he muodostavat erittäin vahvan ryhmän, joka mahdollistaa auton nopeamman kehitystyön ja SX4 WRC:n viemisen seuraavalle tasolle,” hän jatkaa.

“On erittäin mukava työskennellä uuden tulokkaan kanssa”, sanoi Toni Gardemeister. “Suzukilla on huipputiimi ja olen iloinen että voin olla osa tätä jännittävää projektia. Olen varma, että meidän täytyy työskennellä erittäin kovasti, mutta olen varma myös siitä, että meillä tulee olemaan loistava tulevaisuus”, hän painottaa. Myös P-G Andersson on jännittynyt rallin MM-sarjaan siirtymisestä: “Odotan todella liittymistäni Suzuki World Rally Teamiin. Se tulee olemaan ensimmäinen kauteni WRC:ssä, joten minulla on monia asioita opittavana”, sanoo nuortensarjan mestari. “Olen ollut Suzukin perheessä nyt neljä vuotta ja tunnen tiimin poikkeukselliset kyvyt,” hän korostaa.

Suzukille pääsy MM-sarjaan on yksi yhtiön autodivisioonan tärkeimmistä tavoitteista viime vuosina. Ralli tuottaa teknistä tietotaitoa, joka auttaa uusien mallien kehittämisessä ja lanseeraamisessa tulevaisuudessa. Nimeämällä P-G Anderssonin yhdeksi kuljettajakseen Suzuki toteuttaa pyramidimaista autourheilustrategiaansa, joka ulottuu paikallisista ajoharjoitteluohjelmista kansallisten merkkiluokkien kautta kansainvälisiin sarjoihin saakka. Siten nelivetoasiantuntija ja globaali miniautosegmentin johtaja on edustettuna kaikkein tärkeimmissä maailmanlaajuisissa ralliluokissa.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister